Martijn Blankvoort vol goede moed naar Kringkampioenschap in Heeten

HEETEN – De manege in Heeten aan de Schöpkesdijk is op 11 en 12 januari twee dagen het decor voor de Kringkampioenschappen springen-indoor voor pony’s en paarden. Martijn Blankvoort uit Heino start met twee paarden in de klasse L. “Ik kom regelmatig in Heeten, vooral met jonge paarden. Ze leren er veel van en het is er altijd gezellig.”

Blankvoort komt op de kringkampioenschappen met twee paarden naar Heeten. ‘Ik start met een nakomeling van de hengst London, dat paard is van mezelf. Ik neem ook een paard van een klant mee, Ghilavsca OMHG. Dat is een jonge Bustique, het is een fijn paard, dat het werk goed aanpakt. Ik verwacht dat ik met beide paarden een goede kans maak om door te gaan naar de Overijsselse kampioenschappen. Daar doe je het voor.”

In maart van het afgelopen jaar is de springruiter begonnen met een eigen paardenbedrijf in Heino: MB Stables. “De hoofdactiviteit is het opleiden van jonge paarden. Voor klanten bereiden we de paarden voor op keuringen en aanlegtesten of we brengen ze uit in de sport.”

Programma

De Kringkampioenschappen gaan op vrijdagavond van start met de klasse B voor paarden, op zaterdagochtend worden alle pony-klassen verreden en de zaterdagmiddag is gereserveerd voor de klassen L tot en met ZZ van de paarden. Voor de deelnemers is het ontzettend leuk dat er veel publiek komt. Zij kunnen dan live zien welke ruiters de kring mogen gaan vertegenwoordigen op het Overijsselse indoor kampioenschap in februari.

Voorafgaand aan het Kringkampioenschap wordt op vrijdag om 19.00 uur gestart met twee BB-rubrieken die ook zijn opengesteld voor ruiters buiten kring Salland. Op zondag 13 januari wordt een reguliere dressuurwedstrijd georganiseerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.