LUTO speelt ‘De Dwaallichten’

.

LUTTENBERG – De Luttenbergse toneelvereniging LUTO staat de komende weken vijf keer op de planken van Elckerlyc met het blijspel ‘De Dwaallichten’. De reguliere voorstellingen zijn gepland op vrijdag 1, zaterdag 2, vrijdag 8 en zaterdag 9 februari (aanvang telkens om 20.00 uur). Op woensdag 30 januari (14.00 uur) is er een speciale voorstelling voor de ouderen uit het dorp.

In het stuk staan de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur. De zittende raadsleden wringen zich in allerlei bochten om weer herkozen te worden. De heren willen maar wat graag hun luxe leventje voortzetten, maar hebben nu geduchte concurrentie van hun echtgenotes. Deze vrouwen zijn het gekonkel van hun incompetente wederhelften meer dan beu. Daarom jagen zij nu hun eigen ambities na met een eigen vrouwenlijst. De mannen knijpen hem nu zo dat ze een handlanger in de gelederen van die dwaallichten binnensluizen. Daarmee roepen ze echter het onheil over zichzelf af…

Kaarten voor de reguliere voorstellingen (à 7,50 euro) zijn verkrijgbaar via staging2.lutoluttenberg.nl en bij COOP Alfring. Ook voor de ouderenvoorstelling zijn er kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar. Die kosten 5 euro.

Foto: Elly Raamsteeboers