Leerlingen Carmel aan de slag met escaperoom

RAALTE – De komende negen tot tien weken houden leerlingen van klas twee van het Carmel College Salland vmbo zich bezig met het bedenken, ontwerpen en maken van een escaperoom. Om te leren, ervaren en inzicht te krijgen in het opbouwen van een escaperoom werd er recentelijk voor deze twee klassen een speciale gastles aangeboden door Escape Room Raalte.

Tijdens de gastles was het opletten geblazen. Er werden tijdens de presentatie namelijk al verschillende hints gegeven om later de code te kunnen kraken. Op deze manier was de gastles niet alleen informatief, maar ervaarden leerlingen ook hoe verschillende puzzels in elkaar zitten. Met wat hulp van technologie lukte het de leerlingen toch om de code te kraken.
Na deze ‘kick-off’ werden de teams gevormd en gaan de leerlingen in tweetallen aan de slag met het bedenken van een puzzel die toegepast zou kunnen worden in een escaperoom. Daarbij is het een voorwaarde dat de leerlingen een technologisch aspect toevoegen aan de puzzel zoals elektromagneten, lichtsensoren, geluidseffecten of cameratechnieken etc.
Aan het einde van het project worden familie, vrienden, kennissen en andere belangstellenden uitgenodigd om het eindresultaat te komen bekijken. Hierbij presenteren leerlingen hun uitwerkingen van het idee. Vier winnende duo’s mogen gratis een bezoek brengen aan ‘Escape Room Raalte’ en in het echt de escaperoom ervaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.