Laatste kans Europese subsidies voor landbouw en agro&food sector

REGIO – Van 7 januari tot en met 22 februari 2019 stelt de provincie Overijssel twee subsidieregelingen voor de landbouw en agro&food sector open. Het gaat om de regelingen ’Fysieke investeringen voor innovaties in de landbouw’ en ‘Samenwerking voor Innovaties Landbouw’. Beide regelingen worden voor de laatste keer open gesteld.
Rode draad in beide regelingen is de verduurzaming en modernisering van de agro&food sector. Bij ‘Fysieke investeringen voor innovaties in de landbouw’ gaat het bijvoorbeeld om technische vernieuwingen, zoals in een stalsysteem of vernieuwingen in de bedrijfsvoering. Bij ‘Samenwerking voor Innovaties Landbouw’ staan samenwerkingsverbanden die innovaties of nieuwe kennis willen doorontwikkelen, testen of toepassen centraal. Minstens een van de partners moet een agrarisch bedrijf zijn.
Voor de regeling ’Fysieke investeringen voor innovaties in de landbouw’ is in totaal 899.172,81 euro beschikbaar en voor ‘Samenwerking voor Innovaties Landbouw’ is dat 1.711.848,01euro. Beide subsidies zijn POP3 subsidies.

Platteland versterken

POP3 is het derde Europese Plattelandsontwikkelingsprogramma bedoeld om het platteland op allerlei terreinen waaronder de landbouw te versterken. De POP3 regeling helpt bij het versterken en handhaven van de internationale concurrentiepositie van de Nederlandse landbouw.

Samenwerkingsinitiatieven en investeringen die bijdragen aan een kringloop landbouw en het verduurzamen van de sector op gebied van mens, dier, bodem en gezondheid, milieu en klimaat zijn welkom.

Aanjaagfunctie

Hester Maij, gedeputeerde agro&food van Overijssel: “We zien dat deze subsidie, samen met ons eigen agro&food programma, een mooie aanjaagfunctie heeft voor het verduurzamen van de agrarische sector in Overijssel. We willen de bedrijven en samenwerkingsverbanden in Overijssel stimuleren voorop te lopen in het uittesten en toepassen van innovaties in de sector.”
Meer info en aanvragen subsidie
http://staging2.overijssel.nl/loket/subsidies/@LuL/regeling-fysieke-0/
http://staging2.overijssel.nl/loket/subsidies/@KfR/regeling-0/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.