Kampioenspaard Iris Elshof naar Indonesië

HEETEN – Iris Elshof werd zaterdag op de Kringkampioenschappen in de manege van Heeten gehuldigd als kampioene M-springen van de Kring Salland. Ze behaalde het kampioenschap met haar paard Babriola.

“Ik rijd haar nog niet lang en nu is ze ook in principe al doorverkocht. Ze gaat naar Indonesië.” Daardoor zal Iris niet haar veroverde startplek op de Overijsselse kampioenschappen innemen. Die plek gaat dan naar de eerste reserve op de lijst: haar zus Anouk Elshof.

Nu gaat de studente accountmanagement zich weer toeleggen op haar jongere paarden die ze aan het opleiden is. Voor de titel hoefde ze geen barrage te rijden omdat ze met haar paard de enige foutloze combinatie was in het basisparcours. Martin Verschoor werd met Gorentina gehuldigd als reservekampioen.

De L klasse kende een groot en sterk deelnemersveld waarin na de barrage de jeugdige Meike Zwartjens met New Balance van ’t Meulenhof als overtuigende Kringkampioene naar voren kwam. Zij bleef Ilene Kloosterboer met Happy B ruim voor. Ook Martijn Blankvoort hield het lei schoon in de barrage en werd met Ghilavsca OMHG derde. De titel in de B-klasse werd een prooi voor Donna Timmermans met Dark & Bright met Jara Huisman met Eden-Rose als reserve.