Jubileumvoorstelling Blue Dew in Podium Heino

HEINO – Theaterfolkband Blue Dew treedt op vrijdag 18 januari op in Theater Podium Heino. De band heeft ter ere van zijn 30-jarig bestaan het concertprogramma ‘My Turn of Phrase’ samengesteld.

Een muziekprogramma met liedjes, met zorg gekozen, gespeeld en gezongen door Pim Leutholff, de gitarist van Blue Dew. Pim wordt hierbij begeleid door de andere muzikanten van Blue Dew: Wendy van Zomeren (viool, Ierse fluit en zang), Helga Huisjes (gitaar en zang) en John Beumer (bluesharp, akoestische bas en zang).

Leutholff speelt al ruim dertig jaar gitaar en is al bijna net zo lang muzikant bij Blue Dew. In deze periode heeft hij een prachtig repertoire verzameld. De titel van het programma, My Turn of Phrase, komt uit een liedje van de Noord- Ierse liedjeschrijver en zanger Paul Brady, waarin hij al zijn kwaadheid over de behandeling van Ieren buiten Ierland samengebald heeft.

Verder zijn er songs van onder andere de Brits/Ierse folkmuzikant Andy Irvine en de Amerikaanse singer-songwriter Harry Chapin. My Turn of Phrase is bedoeld als een intieme avond vol luisterliedjes en met de verhalen eromheen is het ook een intense avond, want er zitten behoorlijk wat liedjes tussen met een aangrijpende boodschap.

Aanvang is om 20.30 uur. Kaarten à 14 euro zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de Smulbaai, het Dorpshuus en info@podiumheino.nl.