Jubilerende caravalsvereniging Iesselzotten organiseert Dansgardefestival

De 55-jaar oude carnavalsvereniging ‘Iesselzotten’ uit Olst organiseert in haar jubileumjaar voor de 33e keer haar Dansgardefestival. Het festival is al jaren één van de grootste pré-carnavalsevenementen van boven de grote rivieren. Maar het is meer dan een carnavalsevenement. Deze tak van de danssport bevat vaak acrobatische onderdelen, die het publiek versteld doen staan. Vaak nog door nog jonge deelnemers. Onder toeziend oog van een deskundige jury wordt er fel gestreden om de eer en de bokalen.

Dankzij de aanwezige Prinsen Carnaval en de supporters van de deelnemende verenigingen heerst er altijd een sportieve, feestelijke en gezellige sfeer in Sporthal de Hooiberg. Omdat het Sportcafé nog altijd gesloten is, is Vosmeijer uit Wesepe bereid gevonden om de catering voor haar rekening te nemen.

Met maar liefst 241 dansers en 49 dansen overstijgt het aantal deelnemers dat van vorig jaar. In totaal worden er ruim 1000 bezoekers verwacht in Sporthal de Hooiberg. Daarmee is het festival ook één van de grootste indoor sportevenementen in de regio. De deelnemers komen uit de regio (o.a. Olst, Broekland, Raalte en Deventer), maar ook van verder (o.a. Renkum, Hengelo, Enschede, Babberich). Voor het eerst doen er ook een junioren- en een miniorengroep mee van de Weteringzotten uit Boskamp.

Dankzij diverse sponsors kan het evenement ieder jaar weer georganiseerd worden. Dit jaar was de dansvloer aan vervanging toe. Dankzij een bijdrage van het Rabobank Coöperatiefonds en sponsoring van Frits van der Linden Woningstoffering uit Wijhe kon dat gerealiseerd worden. De bokalen waarvoor gestreden wordt in de diverse categorieën dragen de naam van hun sponsor. Zo is er de Gemeentebokaal (Gemeente Olst-Wijhe, voor de groep met de meeste punten overall), de Aanmoedigingsbokaal (van carnvalsgroep ‘De Droadnaegels’), de Plus-Olst-bokaal en de Popschool Olst-Wijhe-bokaal. Met de nieuwe sponsorbijdrage van Ripperda Tweewielers was de begroting voor deze editie weer rond.

Het festival wordt geopend om 12.00 uur en de prijsuitreiking is om ca. 17.10 uur. De entree bedraagt €4,00 voor volwassenen en €2,00 voor kinderen en 65+.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.