Informatieve avond over de geschiedenis van onze streektaal bij De Laarman

Hoe is het Sallands dialect ontstaan? Waarom worden bepaalde klanken rond Deventer of Zwolle anders uitgesproken dan in de streek rond Raalte? De IJsselacademie uit Zwolle verzorgt een informatieve avond over de geschiedenis van streektaal bij Museum De Laarman in Luttenberg.

Harrie Scholtmeijer vertelt over de geschiedenis van streektaal, het verschil tussen dialect en taal en vertelt over de verschillende dialecten die in Overijssel worden gesproken. Albert Bartelds gaat met de aanwezigen in gesprek over de toekomst van het dialect en gaat in op de verschillende streektaalprojecten van de IJsselacademie.

Ook de overheid vindt de aandacht voor de streektaal belangrijk. Zo werd er in oktober 2018 een convenant getekend waarmee het Nedersaksisch als een zelfstandig en volwaardig onderdeel van de Nederlandse taal wordt gezien.

De informatieve avond op 24 januari begint om 19.30 en eindigt rond 21.30. De entree bij Museum De Laarman in Luttenberg is gratis. Aanmelden is verplicht en kan via activiteiten@delaarman.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.