IJsbaan Raalte maakt ijslaag sneeuwvrij

RAALTE – Er is dinsdagmiddag en -avond behoorlijk wat sneeuw gevallen in Salland en dat is geen goed nieuws voor de ijsbanen. In de hoop later deze week alsnog open te kunnen, is bij de ijsbaan in Raalte hard gewerkt om de gevallen sneeuw zoveel mogelijk van de baan af te halen.

Tot nu toe kon de ijsbaan in Raalte deze week nog geen schaatsers het ijs op laten. Op dit moment heeft de ijsbaan ongeveer een dikte van 5 cm, maar de sneeuw helpt niet mee om de gewenste 7,5 a 8 cm te halen om open te kunnen voor het publiek. De sneeuw vormt een soort van isolatie laag waardoor de ijs aangroei veel minder hard gaat.
Met een beetje geluk kan door het harde werk de ijsbaan in Raalte donderdag open.

Foto’s & video: Arnold Roolvink (Foto Arnold)

Meer foto's