Hans en Hans uit Lemelerveld genomineerd voor vrijwilligersprijs

LEMELERVELD – Dit jaar reikt de provincie Overijssel voor de negentiende keer de Overijsselse Vrijwilligersprijs uit. Het thema van de trendprijs is dit jaar “Iets groots doen met iets kleins”. In de gemeente Dalfsen zijn er twee Lemelervelders genomineerd voor deze prijs: Hans Heerink en Hans Dollenkamp. Er kan vanaf nú tot 7 februari gestemd worden.

Hans Heerink

Hans Heerink is erg betrokken bij zijn geboortedorp Lemelerveld, op verschillende gebieden. Hij is al vanaf de oprichting in 1980 betrokken bij de vrijwillige redactie van de Lemelervelder. Sinds deze tijd fungeert hij als dorpsfotograaf voor dit dorpsblad. In 2010 kwam daar de website staging2.Sukerbiet.nl bij. Hierbij is hij ook zeer betrokken als fotograaf en bijna nooit wordt er tevergeefs een beroep op hem gedaan. Daarnaast is hij jaren trainer en scheidsrechter geweest voor volleybalvereniging de Bevers, vanaf 1978 bestuurslid en daarna 24 jaar voorzitter tot 2008. Ook staat hij aan de wieg van het open volleybal toernooi, dat in 1975 voor het eerst is georganiseerd en tot op heden een begrip is in de wijde omgeving. Hij maakt nu nog steeds deel uit van de organisatie. Hij is ook van 2009 tot 2012 onderdeel geweest van de medezeggenschapsraad van de H. Hartschool Lemelerveld. Tevens is hij lid van Duurzaam Leefbaar Lemelerveld sinds de oprichting in juni 2013, en vrijwillig fotograaf voor de parochie H. Hart van Jezus in Lemelerveld en voor woonzorgcentrum Brugstede.

Hans Dollenkamp

Hans Dollenkamp is al vanaf de oprichting in 1998 betrokken bij scouting de Verbinding in Lemelerveld. Hans is elke maandagmorgen samen met Anton Ogink bij het clubgebouw aanwezig. Het buitenterrein wordt dan altijd netjes aan kant gemaakt en indien nodig het gras gemaaid. Elke herfst zorgen zij ervoor, dat het dak dat dan vol ligt met eikels, wordt schoon gehouden en dat het nodige snoeiwerk wordt gedaan. Maar ook binnen het gebouw zorgen zij ervoor dat alles altijd weer netjes is: de speelzaal wordt geveegd en gedweild en de sanitaire groepen gereinigd. Ook bij verhuur aan andere jeugdgroepen zorgt Hans ervoor dat alles nog even wordt nagelopen, zodat ook zij zich welkom voelen in ons gebouw. Dit alles wordt door de club als zeer prettig ervaren. Is er iets stuk: vraag het Hans en hij zorgt er voor dat het weer gemaakt wordt en dat de kosten zo laag mogelijk blijven. Deze handige klusser, reparateur / manusje van alles is voor een club als de onze onmisbaar. Samen met Anton zorgt hij ervoor, dat alles elke week weer netjes is. Naast beheerder zijn van ons gebouw is Hans ook beheerder van de sporthal in Lemelerveld. Ook is hij al jaren lid van de EHBO en springt hij in de feestweek bij als verkeersregelaar. Iedereen kent Hans en hij is een graag geziene persoon voor jong en oud.

http://staging2.overijsselsevrijwilligersprijs.nl/stemmen/vrijwilligers/2018/dalfsen/hans-dollenkamp/
http://staging2.overijsselsevrijwilligersprijs.nl/stemmen/vrijwilligers/2018/dalfsen/hans-heerink/

Tekst: Willem van Trui
Foto: Martin Zwakenberg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.