Home / Belangrijk / GemeenteBelangen Raalte wil maatregelen tegen geluidsoverlast Populierenplein

GemeenteBelangen Raalte wil maatregelen tegen geluidsoverlast Populierenplein

RAALTE – Het moet afgelopen zijn met de geluidsoverlast dat aan het Populierenplein in Raalte veroorzaakt wordt door vrachtverkeer. Dat vindt GemeenteBelangen Raalte. Namens de partij stelt raadslid Silvia Nikamp hierover vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Fidom: “Aanwonenden van het Populierenplein in Raalte ervaren steeds meer geluidsoverlast van het toenemende vrachtverkeer dat via de Acacialaan Raalte verlaat. Er zijn steeds meer vrachtwagens die vanuit het industrieterrein de route via de Acacialaan nemen. Een aantal jaren geleden is afgesproken dat het vrachtverkeer Raalte via de Overkampsweg zou verlaten. Wij zijn van mening dat door het toenemende gebruik van vrachtverkeer er onnodig overlast wordt ervaren.”

GemeenteBelangen wil daarom van het college weten of zij bekend zijn met het toenemende vrachtverkeer op de Acacialaan en of het college maatregelen gaat nemen om dit vrachtverkeer tegen te gaan. Zo ja, dan wil GemeenteBelangen weten welke maatregelen en wil zij weten of het college bereid is de omwonenden te informeren over de te nemen maatregelen.

Lees ook

Bertus van der Kolk na vijftig dienstjaren bij Van Merksteijn met pensioen

RAALTE/ALMELO – Raaltenaar Bertus van der Kolk is recentelijk, na maar liefst vijftig dienstjaren bij …

4 comments

 1. Met alle respect, maar er zal ongetwijfeld af en toe wel eens geluidsoverlast worden veroorzaakt door het vrachtverkeer maar is het ZO ERG is dat ook niet.
  Het zijn weer dezelfde mensen die klagen en de hele buurt weet dat.

  Kom op zeg, dit word allemaal zwaar overdreven.

  Gr van het Larixplein

 2. Geluidsoverlast bestaat uit twee componenten. Het geluid zelf en de overlast die wordt ervaren. Ik woon er niet maar ken het punt goed, kan me voorstellen dat het geluid an sich meevalt als je het zou meten. Het is ook geen continu geluid. De overlast is echter iets dat wordt ervaren en een toename van vrachtverkeer kan daar snel voor zorgen. Ook als je het zou meten en binnen de grenzen zou blijven.

  Toen de rondweg rond Raalte er nog niet was ging het vrachtverkeer overigens ook over via Almelosestraat of Westdorplaan naar Schuitema en vice versa. Mensen die er toen woonden wisten niet beter en hoorden het eigenlijk niet eens, bezoek stoorde zich er meer aan en viel het op. Dus wellicht went het ook vanzelf. En anders maar in therapie om van het overlast gevoel af te komen.

 3. P.S. het toegenomen vrachtverkeer is ook een algemeen verschijnsel door de oplevende economie. Dat is niet alleen rondom het Populierenplein maar in heel Nederland aan de hand.

  Wellicht kunnen we de aanwonenden van het Populierenplein dan ook minder laten profiteren van deze economische opleving door de gemeentelijke belastingen in die mooie autoluwe woonbuurt iets meer te verhogen dan bijvoorbeeld aan de Overkampsweg.

 4. Toos je spreekt wel over een tijd van toen wij nog naar buiten renden omdat er een auto voorbij kwam rijden dat was een hele beleving. Ik weet dat de rondweg is aangelegd Ik ben geboren aan de toenmalig hetende Almeloseweg en heb de hele ontwikkeling van de almelosestraat meegemaakt inclusief de vestiging van Schuitema Maar nooit overlast ervaren Ik heb daar gewoond van 1939 tot 1970.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.