GB Olst-Wijhe wil camera’s plaatsen om criminelen te signaleren

OLST-WIJHE – Gemeentebelangen Olst-Wijhe wil dat de gemeente aanhaakt bij het initiatief van de burgemeesters van Raalte en Deventer in het plaatsen van een kentekenregistratiesysteem (ANPR systeem) bij de verschillende regionale wegen.

De partij heeft vragen gesteld aan het college over dit onderwerp. Het plaatsen van deze camera’s helpt de politie bij preventieve ingrepen, oppakken van criminelen en met de data inzicht te verkrijgen in vluchtroutes.

Gemeentebelangen pleit al langer voor een dergelijk systeem en had het plaatsen van een dergelijk systeem al opgenomen in haar verkiezingsprogramma. Volgens Gemeentebelangen kan een dergelijk systeem pas echt effectief zijn als meerdere gemeenten hieraan meewerken om de dekking over de doorgaande wegen te vergroten.

Het gaat ons dus niet specifiek om de gemeente Olst-Wijhe, zo stelt fractievoorzitter Frank Schumacher, maar om een dekkend systeem in Salland. Criminelen reizen rond, dus is het niet raadzaam dit per gemeente te regelen. Laten de gemeenten hier de handen in een slaan en een breed dekkend systeem opzetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.