Fleetwood Mac-tribute in Nicolaaskerk

HEINO – Zaterdagavond 2 februari staat de Nicolaaskerk in Heino helemaal in het teken van de muziek van de legendarische band Fleetwood Mac. Stichting Live Music Heino organiseert dan een tributeconcert met de band Mirage. Vanaf 20.00 uur is er koffie in de Maelderije en om 21.00 uur begint het concert in de Nicolaaskerk.

Fleetwood Mac bestaat al meer dan 50 jaar. Peter Green richtte de band op in 1967 samen met Mick Fleetwood en John McVie. Zij gaven aanvankelijk met zijn drieën de naam aan de band. Peter verliet de band al drie, vier jaar later, maar Mick en John bleven. Stevie Nicks, Christine McVie en Lindsey Buckingham voegden zich er in de loop der jaren ook bij de band, waarbij na de nodige ruzies en conflicten de samenstelling nog wel eens wijzigde. Zo sleepte vorig najaar het ontslagen bandlid Lindsey Buckingham Fleetwood Mac voor de rechter. De muzikant eist compensatie voor de gemiste inkomsten van een tournee. Volgens zijn advocaten kan dat bedrag oplopen tot ruim 14 miljoen dollar.
De tributeband Mirage heeft daar gelukkig geen boodschap aan. Deze band bestaat uit professionele muzikanten zoals leadzanger Chaja van der Heide en drummer Gus Genser, bekend van ‘The Wild Romance’. Op het repertoire staan uiteraard de wereldberoemde hits als ‘Don’t stop’, ‘Go your own way’, ‘Dreams’, ‘Everywhere’ en ‘Little Lies’, maar ook de wat onbekendere nummers.
Stichting Live Music Heino heeft verder al andere concerten aangekondigd. Zo is de bluesrock van de Australische Lachy Doley Group op 18 mei te horen, gevolgd door ‘The Great Queen Rats’ met een Queen-tribute op 12 oktober en ‘The Doors in Concert’ op 16 november.
De voorverkoop voor het concert van Mirage loopt inmiddels als een speer. Er zijn nog een paar kaarten verkrijgbaar via de site staging2.live-music-heino.nl en bij De Smulbaai in Heino en Schulten Lederwaren Raalte. Kaarten kosten 17,50 euro in de voorverkoop en 22,50 euro aan de zaal (mits niet uitverkocht).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.