Esther en Francis van start met Kinder- en Jeugdtherapie Salland

WIJHE – Esther Nijboer en Francis Zwiers, beiden Integratief Kinder- en jeugdtherapeut in Wijhe, hebben hun krachten gebundeld in Kinder- en Jeugdtherapie Salland.

Kinder- en jeugdtherapie Salland is een samenwerkingsverband voor integratieve therapie voor een doelgroep van 4-21 jaar. Deze therapie is geschikt voor kinderen/jongeren die kampen met gedrags- en sociaal-emotionele problemen en/of diverse psychosomatische klachten.

“Integratief wil zeggen dat we samen op zoek gaan naar wat er bij het kind hoort en waar zijn/haar krachten en kwaliteiten liggen”, vertellen de twee. “Daarbij gebruiken we allerlei technieken en therapieën. We richten ons op de binnenwereld van het kind, maar ook op de plek in het gezin en de relaties met de buitenwereld. Geen enkel kind is een probleem. Het kan hooguit een probleem hebben. Onze vorm van therapie maakt therapie laagdrempelig. Kinderen en jongeren komen graag en voelen zich gezien en welkom.”

Voor ieder kind is er een behandeling op maat. “In onze praktijk kan een kind/ jongere op zijn of haar eigen manier uiting geven aan gevoelens en verlangens. We praten niet over, maar met je kind! Onze praktijkruimtes bieden veel mogelijkheden. Wat het kind nog niet zo goed kan zeggen, kan hij of zij wel laten zien in spel. Hoe kinderen reageren in een spelvorm, geeft informatie over het kind.”

Esther en Francis betrekken ouders met tussentijdse gesprekken intensief bij het proces, zodat het kind optimaal ondersteund kan worden. Voor meer informatie zie staging2.kinder-jeugdtherapiesalland.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.