Een winnaar, soldaat en taalkundige op HOFtheaterpodium

RAALTE – Een theaterweekend vol winnaars: Jim van der Zee laat op donderdag 17 januari horen waarom hij The Voice of Holland gewonnen heeft. Op vrijdag 18 januari nog een winnaar, maar dan in een heel ander opzicht: Erik Krikke overwon PTSS en maakte er een theatervoorstelling over. Op zaterdag 19 januari is het podium voor Wim Daniels met zijn wondere wereld van taal.

Jim van der Zee wist als kleine jongen al dat hij muzikant wilde worden. Naast zingen leerde hij gitaar, piano en mondharmonica spelen op het conservatorium van Amsterdam. Met steun van zangeres Anouk won hij overtuigend The Voice of Holland 2018. Samen met meesterpianist Reinout Douma doet hij nu een theatertournee waarin hij zijn liefde voor soul, jazz en folk deelt. Naast de covers waarmee hij op televisie tienen scoorde, komt hij met nieuwe songs.
Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor de voorstelling van Jim van der Zee. Kaarten kosten 22,50 euro per stuk.

Erik Krikke vertelt in een muzikale voorstelling op aangrijpende wijze over zijn ervaringen in Afghanistan, waar hij als operatieassistent in een NAVO-hospitaal werkte. En hoe jaren na zijn uitzending naar de oorlog het gevecht pas echt begon: hij kampte met een Posttraumatische Stressstoornis. Krikke knokte zich erdoorheen, met hulp van het thuisfront en Defensie, en staat inmiddels weer vol in het leven. Operatie Geslaagd is een muzikale tijdreis, met wereldberoemde en eigengemaakte songs, sterke samenzang, mooie arrangementen en indrukwekkende verhalen.Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de voorstelling van Erik Krikke & 7even bridges op
vrijdag 18 januari om 20:15 in het HOFtheater. Kaarten kosten 19,50 euro per stuk.

Wat de mens vooral van de dieren onderscheidt is de taal. Maar die was er niet altijd. Waar komt die vandaan, zowel de gesproken als de geschreven taal? Wat is het Nederlands eigenlijk? Waar komen onze woorden vandaan? Wim Daniëls heeft er prachtige, inzichtelijke theorieën over en bestrijkt met zijn theatercollege over taal werkelijk de hele geschiedenis van de taal inclusief de rafelranden, zoals de leestekens en de sisklanken. En dat alles op een vermakelijke, luchtige, toegankelijke en leerzame manier, zodat elke theaterbezoeker na afloop denkt: hoe kan het dat ik als taalmens al dit moois niet eerder geweten heb.
Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de voorstelling van Wim Daniels op zaterdag 19 januari om 20:15 in het HOFtheater. Kaarten kosten 20 euro per stuk.

Kaartverkoop

Kaarten zijn te bestellen via de kassa van het HOFtheater (0572-361361) of via staging2.HOFtheater.nl. De kassa is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur en vanaf een uur voor aanvang van een voorstelling. Kijk voor meer informatie op staging2.HOFtheater.nl.

Foto: Zea van Elsken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.