Dansgardefestival Olst groeit weer

OLST – Carnavalsvereniging Iesselzotten Olst presenteert op zondag 20 januari de 33-ste editie van het jaarlijkse Dansgardefestival in sporthal De Hooiberg. Drie keer elf, dat betekent voor carnavallisten extra groot feest. En dan vindt het Dansgardefestival ook nog eens plaats in 55-ste levensjaar van de carnavalsvereniging.

Met maar liefst 241 dansers en 49 dansen overstijgt deelnemersaantal dat van vorig jaar. De Iesselzotten verwachten ruim duizend bezoekers. Daarmee is het festival ook één van de grootste indoor sportevenementen in de regio. De deelnemers komen uit de regio (o.a. Olst, Broekland, Raalte en Deventer), maar ook van verder (o.a. Renkum, Hengelo, Enschede en Babberich). Voor het eerst doen er ook een junioren- en een miniorengroep mee van de Weteringzotten uit Boskamp.

Het festival is al jaren één van de grootste pré-carnavalsevenementen van boven de grote rivieren. Maar het is meer dan een carnavalsevenement. Deze tak van de danssport bevat vaak acrobatische onderdelen, die ook voor niet-carnavallisten vermakelijk zijn. Het gaat vaak om nog jonge deelnemers, die onder toeziend oog van een deskundige jury, strijden om de eer en de bokalen. Omdat het Sportcafé nog altijd gesloten is, is Vosmeijer uit Wesepe bereid gevonden om de catering voor zijn rekening te nemen.

Dit jaar was de dansvloer aan vervanging toe. Dankzij een bijdrage van het Rabobank Coöperatiefonds en sponsoring van Frits van der Linden Woningstoffering uit Wijhe kon dat gerealiseerd worden. De bokalen waarom gestreden wordt in de diverse categorieën dragen de naam van hun sponsor. Zo is er de Gemeentebokaal (Gemeente Olst-Wijhe, voor de groep met de meeste punten overall), de Aanmoedigingsbokaal (van carnavalsgroep ‘De Droadnaegels’), de Plus-Olst-bokaal en de Popschool Olst-Wijhe-bokaal. Met de nieuwe sponsorbijdrage van Ripperda Tweewielers was de begroting voor deze editie weer rond.

Aanvang is om 12.00 uur. De prijsuitreiking is gepland rond 17.10 uur. De entree bedraagt 4 euro (2 euro voor kinderen en 65-plussers).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.