CDA wil provinciaal actieplan tegen drugsafvaldumpingen

REGIO – De CDA-Statenfractie wil dat de provincie op korte termijn een coördinerende rol pakt om samen met terreinbeherende organisaties, gemeenten en politie een convenant te sluiten om samen illegale drugsafvaldumpingen tegen te gaan. Recent werd bekend dat het aantal drugsafvaldumpingen in Overijssel in 2018 fors is toegenomen en dat de verwachting is dat het aantal nog verder gaat stijgen.

Daarnaast heeft de CDA-fractie de provincie schriftelijk gevraagd naar de voortgang van de onderhandelingen tussen IPO en het Rijk over de regeling die grondeigenaren schadeloos moet stellen. “We hebben het afgelopen jaar al een aantal keer vragen gesteld over dit onderwerp. Helaas lijkt het probleem alleen maar groter te worden. Grondeigenaren draaien nu zelf op voor de kosten, die kunnen oplopen tot tienduizenden euro’s. Wij zijn van mening dat het probleem beter aangepakt moet worden. De provincie heeft daarin wat ons betreft een coördinerende rol. Zij moet voortrekker zijn om te zorgen dat er een provinciaal actieplan komt. En wel op korte termijn”, zegt fractievoorzitter Martin Reesink. ”Hoewel we echt begrijpen dat ook het provinciebestuur deze ontwikkelingen zorgelijk vindt, vind ik dat de tijd van wijzen naar de rol van gemeente en Rijk in dit dossier niet langer op zijn plaats. We zijn als middenbestuur juist de aangewezen partij om in een probleem als dit een coördinerende rol te pakken.”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.