Burgemeester Dadema bezoekt diamanten bruidspaar

RAALTE – Burgemeester Dadema heeft vorige week maandag een bezoek gebracht aan het echtpaar Brinkhuis-Van Gerner in Raalte. Berend en Mien vierden namelijk hun 60-jarig huwelijk.

Berend Brinkhuis werd in 1935 geboren in Hessum en Mien in 1937 in Lenthe (gemeente Dalfsen). In 1957 leerden zij elkaar kennen na een jeugddienst in de kerk in Heino en twee jaar later stapten zij in het huwelijksbootje. Hierna gingen zij samenwonen in het ‘Brinkhuis’ in Hessum. Hier werden ook hun drie zoons geboren. Berend werkte als onderzoeksassistent bij pluimveebedrijf Spelderholt in Beekbergen en later als chauffeur voor de Zwolse groenteveiling. Mien zorgde voor de kinderen en alle dieren, zoals de varkens en kippen. Ook werkte ze bij camping Madrid (tegenover hun huis). Na 15 jaar verhuisde het gezin naar Raalte, omdat Berend in 1974 een baan kreeg als bedrijfsleider bij het pluimveebedrijf van de CLV. Na enkele jaren kwam Mien ook in dienst bij de CLV. Ook tegenwoordig zit het stel niet stil. De twee trekken er regelmatig op uit voor een fietstocht door het Sallandse land. Ook maakten ze reizen naar bijvoorbeeld Turkije en China. Ze wonen nog steeds in hetzelfde huis in Raalte, waar Berend veel vrije tijd besteedt aan de grote groentetuin. Mien is al vele jaren actief bij de bridgeclub en leest en puzzelt veel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.