Bevolkingsonderzoek Oost presenteert resultaten in Heino

HEINO – Van 24 april tot 8 augustus 2018 heeft Bevolkingsonderzoek Oost het bevolkingsonderzoek borstkanker uitgevoerd in Heino. Alle vrouwen in de leeftijd van 50 tot en met 75 jaar hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen. Van deze vrouwen heeft 86 procent meegedaan aan het bevolkingsonderzoek.

Van de in Heino onderzochte vrouwen werd 2 procent doorverwezen voor nader onderzoek, omdat er een verdachte afwijking is gevonden. Pas na verder onderzoek wordt duidelijk of het om een goedaardige of kwaadaardige afwijking gaat.

Met het onderzoek kan borstkanker in een vroeg stadium worden ontdekt. Dit verhoogt de kans op genezing. Bovendien is vaker een borstbesparende operatie mogelijk. Meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker is te vinden op staging2.bevolkingsonderzoekoost.nl.