After the Storm bij FilmHuisRaalte

RAALTE – FilmHuisRaalte vertoont op vrijdag 1 februari de Japanse film ‘After the Storm’ in het Annahuis.

Het verhaal handelt over Ryota, ooit een succesvol romanschrijver, die de kost verdient als privédetective. Zijn geld verspeelt hij direct weer in de gokhal en er blijft weinig over voor de alimentatie die hij moet betalen. Na het overlijden van zijn vader probeert Ryota het contact met zijn moeder, ex-vrouw en zoon weer op te pakken, maar hij worstelt met het terugnemen van de regie over zijn leven. Totdat een stormachtige zomernacht hem de kans biedt om weer echt verbinding te maken.

Regisseur Hirokazu Koreeda voegde met After the Storm weer een prachtig familiedrama toe aan zijn toch al indrukwekkende lijst van films waarmee hij de afgelopen jaren internationaal naam maakte. In meervoudig onderscheiden films als Nobody Knows, Still Walking, Like Father, Like Son en Our Little Sister (2015) blijven Koreeda’s personages ondanks tegenslag en teleurstelling steevast geloven in een betere toekomst. Zonder dat de films ook maar een moment sentimenteel worden.

Aanvang is om 20.00 uur. Kaarten à 7 euro zijn verkrijgbaar bij de Parabool, via staging2.filmhuisraalte.nl of info@filmhuisraalte.nl.