Activiteiten in Sallandse bibliotheken in kader van Nationale Voorleesdagen

RAALTE – Van 23 januari tot en met 2 februari 2019 zijn de Nationale Voorleesdagen: dé gelegenheid om te ontdekken dat de bibliotheek ook veel te bieden heeft voor baby’s, peuters en kleuters. Om voorlezen te stimuleren, organiseert de Bibliotheek Salland diverse activiteiten rond het Prentenboek van het Jaar 2019: Een huis voor Harry van Leo Timmers.

In de bibliotheeklocaties in Olst en Raalte zijn er voorstellingen voor kinderen tussen 2,5 en 6 jaar en hun ouders. Een huis voor Harry gaat over de dikke kater Harry, die liever niet naar buiten gaat. Als vlinder Vera hem verleidt om toch samen buiten te spelen, raakt Harry haar kwijt en moet hij op zoek naar een nieuw huis. Poppentheater Kletskous presenteert speciaal bij dit verhaal de voorstelling ‘de Poezenblues’. De voorstelling in Olst is gepland op zaterdag 19 januari om 11.00 uur en die in Raalte op zaterdag 26 januari om 11.00 uur. Het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden kan in de bibliotheek, via tel. 0572-363637 of per e-mail via educatie@bibliotheeksalland.nl. Een kaartje kost 3,50 euro.
De Heinose peuterspeelzalen zijn uitgenodigd voor de voorstelling ‘Hé, waar ben ik?’ door Smoespot Theater, eveneens geïnspireerd op het boek Een huis voor Harry. Peuters van alle Sallandse opvanglocaties van KOOS krijgen bezoek van studenten van de opleiding Onderwijsassistent van Landstede die het Prentenboek van het Jaar komen voorlezen. Op een aantal basisscholen komt een leesconsulent namens de Bibliotheek voorlezen in de kleutergroepen.
Naast deze extra feestelijke activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen zijn er ook vaste voorleesactiviteiten in de bieb. Zo is er wekelijks een voorleesuurtje tussen 10.00 en 11.00 uur (in Raalte op vrijdag en in Olst op woensdag). Kinderen tussen de 2 en 6 jaar die tijdens de Voorleesdagen lid worden van Bibliotheek Salland in Olst, Wijhe, Heino of Raalte, ontvangen een welkomstcadeautje: een voorleesknuffeltje van dikke kater Harry uit het Prentenboek van het Jaar. Het lidmaatschap is voor kinderen en jongeren tussen 0 en 18 jaar gratis.