Aaltje Booijink: Mijmeren

Aaltje Booijink is raadslid voor het CDA in Raalte. Ze schreef onderstaande column over het afgelopen (politieke) jaar.

Zo aan het eind van het jaar kijken veel mensen terug, even over je schouder kijken naar wat is geweest. Voor de één een jaar om nooit te vergeten en waarbij de ander denkt: “ben blij dat het voorbij is; een nieuw begin”. Een bewogen jaar dat was het zeker. Vanuit mijn werk als beheerder van het Annahuis en Plaskerk, zit ik in de projectgroep “de Plaskerk en haar omgeving”. Wat heeft het ons veel gebracht!

Daarnaast het op een lijst staan van een politieke partij. Dat heeft zeker invloed op je leven, niet alleen op dat van mij, maar ook op die van mijn omgeving. Een bewogen verkiezingsdag, het Roalterakkoord, een coalitie formeren, elkaar leren kennen en samenwerken. Vanaf september het echte politieke werk met onderwerpen zoals het minimabeleid, duurzaamheid, wonen, enz. Ik probeer zo dicht mogelijk bij de inwoners van de gemeente Raalte te blijven. Je oor goed te luister leggen, niet gelijk “iets” vinden. Daarbij informatie verzamelen en kennis opdoen. In een snelle maatschappij die vooral om economie draait, is deze soms hard en moeilijk te doorgronden. De maatschappij wordt gevormd door ons mensen en het zou daar ook om moeten gaan. Wat vinden wij als inwoners van de verschillende kernen belangrijk en vertegenwoordigen wij die als gemeenteraad? Of roept het vragen op en wil de inwoner meer meepraten/meedenken?

Politici wordt vaak verweten niet te luisteren, vooral ervoor zichzelf te zitten en zich te verrijken over de rug van een ander. Dat is jammer, want veel onderwerpen/thema’s die aan de orde komen zijn niet heel gemakkelijk. Vaak is het niet zwart of wit, al doen sommige mensen ons dit wel geloven. Daardoor duurt het voor ons gevoel soms ook lang voordat bepaalde zaken geregeld zijn. Het kost tijd om thema’s die voor de toekomst van de gemeente Raalte van belang zijn goed te beluisteren, te doorgronden en daar uiteindelijk een beslissing over te nemen.

We zijn ons bewust van de noodzakelijke veranderingen, maar zo gauw het jezelf of je buurt treft kijk je er met andere ogen naar. Het gaat nu eenmaal niet om het individuele belang maar om het maatschappelijk belang. Dat is lastig in een maatschappij waarin het individu steeds belangrijker is geworden. Waar we ook alles mogen zeggen en dit ook niet nalaten. Daardoor komen we soms onnodig tegen over elkaar te staan. Kijk maar naar de landelijke tendens. In de gemeente Raalte bemerk ik hier toch de Sallandse nuchterheid en ik prijs ons daar gelukkig mee. Ook al zijn we het niet met elkaar eens, we blijven met elkaar aan de praat. De uitdaging voor mij als raadslid is, te luisteren, vooral te luisteren, en het juiste eruit te halen.

We wonen in een prachtige gemeente, mogen trots zijn op onze feesten, onze omgeving en op ons als mensen. We zetten ons beste beentje voor als vrijwilligers en kijken naar elkaar om. Noaberschap, een mooi woord! Ik wens u allen een gezond, gelukkig en liefdevol 2019! Met veel omzien naar elkaar, ik wens u Noaberschap toe!

Aaltje Booijink (Raadslid CDA Raalte)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.