Zesde editie Santa Run in Raalte

RAALTE – Op de Koopzondag van 16 december in wordt de zesde editie van de Raaltese Santafunrun gelopen. Deze start om 16.00 uur op de Grote Markt in Raalte. Met deze kerstmannenloop wordt geld bij elkaar gelopen om in 2019 ‘Sallandse Kinderen in de knel’ een sinterklaascadeautje te geven.

In de vorige vijf edities konden met de bijdragen van de renners die een Kerstmanpak kochten, de bijdragen van ondernemers en organisaties en de opbrengsten van de Santarunloterij steeds meer kinderen een plezier worden gedaan. Dit jaar zijn op 5 december al meer dan 365 kinderen blij gemaakt met de opbrengst van de Santarun die vorig jaar werd gehouden.

Tussen de ijsbaan die er ook dit jaar weer op de Grote Markt staat en de Plaskerk, is er om 16.00 uur een grandioze warming up die dit jaar wordt verzorgd door Ellen Witten van USVA Bikes uit Luttenberg, waarna de deelnemers een kort parcours door het dorp lopen. De sfeer wordt opperbest door alle activiteiten die er die middag in het dorp zijn. Voor de warming up zingt dit jaar ook nog een kinderkoor enkele leuke kerstliedjes.

Naast de gebruikelijke deelname van individuele inwoners uit Raalte hoopt de organisatoren van de Santa Run 2918 dit jaar vooral op meer jeugdige deelnemers. Maar ook bedrijven, instellingen en verenigingen worden uitgedaagd met het hele team mee te doen aan deze gezellige samenloop.

Op 16 december sluit ook de lotenverkoop. In de weekenden voorafgaande aan de Santa Run worden in het dorp loten verkocht voor maar € 2,- die kans geven op prijzen als een jaar lang gratis brood, een damesfiets, dinerbonnen, een hotelovernachting enz. De trekking vindt plaats op 7 januari.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.