Wielervereniging IJsselland houdt Jägermeistertocht

BOSKAMP – Traditioneel rond de kortste dag in december organiseert OWsome bikers wielervereniging IJsselland uit Olst weer de Midwinter Jägermeister Moddertocht. Deze vindt dit jaar plaats op zaterdag 22 december vanaf café Ruimzicht in Boskamp.

“Voor de derde keer inmiddels alweer, sinds de oprichting van onze vereniging in 2016”, laat voorzitter Marco Kamphorst weten. “Het belooft dit jaar weer een echte moddereditie te worden.” Grootste uitdaging was ook dit jaar wederom om alle deelnemers een mooi stukje IJsselland te laten zien, dat niet tot de standaard groene MTB-route behoort. Daar is de vereniging ook dit jaar weer in geslaagd en er is een wel heel bijzondere track toegevoegd.

De massastart is oom 13.00 uur bij café Ruimzicht. Onder een oorverdovend carbidschot vertrekken de deelnemers, jong en oud, voor een tocht van 35 of 50 kilometer. Halverwege de route is er een stop gepland bij JWD Markvoort, waarna de weg vervolgd wordt terug richting het vertrekpunt. Daar staat het kruidenbittertje, waar de toch naar vernoemd is, al ijs- en ijskoud klaar. En dat is tevens het startschot voor een bruisende afterparty die meestal tot in de vroege uurtjes doorgaat.

OWsome bikers en NTFU-leden betalen 5 euro, overige deelnemers 7 euro; inschrijven kan vanaf 12.00 uur, waarbij NTFU leden gebruik kunnen maken van Scan&Go.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.