Wereldlichtjesdag Raalte krijgt vervolg

RAALTE – Op zondag 9 december is het Wereldlichtjesdag. Wereldwijd worden er dan op hetzelfde moment kaarsen aangestoken voor overleden kinderen. Na een drukbezochte eerste editie in 2017, vindt Wereldlichtjesdag Raalte dit jaar voor de tweede keer plaats bij Omni Mobilae.

Medeorganisator Ellen Overmars: “Tijdens de eerste editie vorig jaar bleek dat we met Wereldlichtjesdag in de regio in een behoefte voorzien. De opkomst was, ondanks het winterse weer, erg groot. Daarom willen we Wereldlichtjesdag blijven organiseren in de regio. Iedereen die zich verbonden voelt met een overleden kind en hiervoor een kaars wil branden is welkom: vader of moeder, broer of zus, opa of oma, vriendin, oom of buurvrouw. Kortgeleden of decennia terug, iedereen wordt uitgenodigd om een lichtje te branden voor dit kind, kleinkind, broer, zus of vriendje.”
Wereldlichtjesdag Raalte wordt georganiseerd voor mensen met uiteenlopende verhalen. Zoals voor een moeder van 75 die haar zoon al sinds lange tijd moet missen. Het jonge stel dat nog maar zo kort geleden hun kleuterkind moest laten gaan. Het kind van twintig met nog zoveel toekomstdromen, een ongeboren meisje dat nooit naast haar ouders zal lopen.

Gedeeld gemis

De organisatie is in handen van een aantal ouders uit de regio Raalte met een gedeeld gemis. Ellen Overmars Uitvaart heeft zich verbonden aan dit initiatief en diverse andere lokale organisaties ondersteunen de bijeenkomst. Er klinken woorden van gastsprekers en ouders, en er wordt muzikale troost gebracht door het koor MuSing en zangeres Anja Dalhuisen. De namen van de overleden kinderen kunnen worden genoemd. Voor kinderen die hun broertje of zusje willen herdenken, is er een knutseltafel om een eigen lichtje te maken.
Wereldlichtjesdag Raalte vindt plaats bij Omni Mobilae aan de Berkendijk 10 in Heino (tussen Raalte en Heino). De herdenkingsbijeenkomst start om 18.30 uur (inloop vanaf 18.15 uur), duurt tot 19.30 uur en vindt, indien het weer het toelaat, buiten plaats. Mensen die slecht ter been zijn, worden geadviseerd eerder te komen in verband met beperkte zitplaatsen. Aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. Wel is er een giftenbox om een donatie in te doen om Wereldlichtjesdag Raalte ook in de toekomst mogelijk te maken.

Meer informatie op Facebook (Wereldlichtjesdag Raalte) en staging2.wereldlichtjesdag.nl (locatie Raalte). Vragen stellen kan via wereldlichtjesdagraalte@hotmail.com.

Foto: De organisatie van Wereldlichtjesdag Raalte op het buitenterrein van Omni Mobilae: v.l.n.r. Annemieke Nieuwenhuis, Ellen Overmars, Linda Klein Overmeen en Marleen Beltman. Foto: Henny Temmink.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.