Home / Sallandcentraal / Weer uitreiking Jeugdcompliment in Olst-Wijhe

Weer uitreiking Jeugdcompliment in Olst-Wijhe

WIJHE – De gemeente Olst-Wijhe wil in maart 2019 voor de tweede keer het ‘Jeugdcompliment Olst-Wijhe’ uitreiken. Het jeugdcompliment is bedoeld voor jongeren tot en met 17 jaar, die zich op een bijzondere manier inzetten voor de samenleving van Olst-Wijhe. Ook jongeren die buiten deze gemeente wonen, kunnen ervoor in aanmerking komen als ze zich inzetten voor de gemeenschap van Olst-Wijhe.

De kandidaat moet zich langere tijd belangeloos ingezet hebben voor anderen of een bijzondere eenmalige prestatie met maatschappelijke betekenis geleverd hebben. Daarbij kan gedacht worden aan jongeren die zich inzetten voor een vereniging, kinderen die de buurt schoon houden, kinderen die een inzamelingsactie voor het goede doel hebben georganiseerd of een heldendaad hebben verricht. De inzet moet zijn gedaan voor of in de gemeenschap van Olst-Wijhe.

Bij het jeugdcompliment in 2017 waren verschillende aanmeldingen van jongeren die de zorg voor familie op zich nemen (mantelzorgers). Bij de evaluatie is besloten om deze jonge mantelzorgers op een andere manier te waarderen. De uitvoering daarvan gebeurt via Evenmens. Meer informatie hierover is te krijgen via info@evenmens.nl.

Jongeren nomineren voor het jeugdcompliment (voor 15 februari 2019) kan via de website. Als er goede aanmeldingen zijn, dan vindt de uitreiking van het ‘Jeugdcompliment Olst-Wijhe’ plaats op woensdagavond 6 maart 2019, vlak na de Nationale Complimentendag. Een jury, die onder andere uit achttien jongeren bestaat, beoordeelt de nominaties op basis van een aantal voorwaarden. Voor de winnaar ligt een cadeaubon van 100 euro klaar. Alle anderen die worden voorgedragen, kunnen een cadeaubon van 30 euro krijgen.

Lees ook

Dorpsquiz brengt jubilerend Hoonhorst in beweging

Op zondagmiddag 14 november vindt de ‘eerste echte Dorpsquiz Hoonhorst’ plaats HOONHORST – Het had …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.