Vuurwerkverbod in centrum van Raalte blijft van kracht

RAALTE – De gemeente heeft opnieuw maatregelen getroffen om Oud en Nieuw in Raalte veilig en zonder overlast te laten verlopen. Zo blijft het vuurwerkverbod in het centrum van Raalte van kracht.

Burgemeester Martijn Dadema zegt over de maatregelen. ”We willen met elkaar graag goed en gezond het jaar 2019 ingaan. Hierbij hebben we veiligheid hoog in het vaandel. Daarom doen we dit jaar mee aan de BOCK campagne en hebben we duidelijke regels rondom vuurwerk en carbid. Maar minstens zo belangrijk is het om rekening met elkaar te houden.” De maatregelen die de gemeente Raalte heeft genomen, zijn bedoeld om de jaarwisseling voor iedereen rustig te laten verlopen. Ook zijn met de politie afspraken gemaakt over toezicht en handhaving. Zo wordt dit jaar extra gecontroleerd op vernieling van gemeente-eigendommen, zoals straatkolken.
Er mag vuurwerk worden afgestoken op 31 december vanaf 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur.

In het centrum van Raalte geldt een vuurwerkverbod voor de openbare weg op de volgende locaties:
De Marktstraat vanaf de Kerkstraat tot aan de Schapenstraat;
De Herenstraat vanaf de Kerkstraat tot aan De Plas/ Grote Markt;
De Grote Markt;
De Plas;
De Grotestraat vanaf De Plas/ Grote Markt tot aan de Nieuwe Markt;
De Nieuwe Markt;
De Waag;
De Domineeskamp (inclusief het terrein voor de Jumbo en het parkeer-/ evenemententerrein voor de Rabobank);
De Deventerstraat vanaf de Nieuwe Markt tot aan de Lifgerusstraat.

Vreugdevuren

Binnen de gehele gemeente zijn vreugdevuren niet toegestaan.

Carbid schieten

De gemeente vraagt extra aandacht voor het veilig afschieten van carbid. De regels zijn te vinden via staging2.raalte.nl/carbidschieten. Ook doet de gemeente dit jaar samen met 8 andere gemeentes uit de Veiligheidsregio IJsselland mee aan de BOCK campagne. Het doel van deze campagne is om het carbidschieten veilig te laten verlopen.
Gemeente en politie controleren in de maand december of de regels voor het carbid schieten worden nageleefd. Bij een overtreding kan een boete worden gegeven die kan oplopen tot maximaal 6000 euro.

Vuurwerkkaravaan

Op woensdag 2 januari trekt de vuurwerkkaravaan weer langs alle kernen van de gemeente Raalte. Op een centrale plek kunnen de vuurwerkresten worden aangeboden. Jongeren tot 17 jaar kunnen hier ook een prijs mee verdienen.

Meld overlast

De verschillende maatregelen nemen echter niet weg dat overlast kan plaatsvinden. Dit kan gemeld worden bij de politie via telefoonnummer 0900 – 8844.

2 REACTIES

  1. Is er een reflectie geweest over de afgelopen vuurwerk vrije periode? Is er sprake van minder overlast in vergelijking met de periode voor het verbod?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.