Vijf jaar actie voor de Overijsselse voedselbanken levert 1,3 miljoen euro op

Afgelopen zaterdag 15 december werd de vijfde en laatste RTV Oost-inzamelingsactie ‘Samen voor de Voedselbank’ afgesloten met een opbrengst van € 317.375. Overijssel gaf vijf jaar lang gul voor de gebruikers van de Voedselbanken. De acties leverden in totaal € 1.298.458 op aan levensmiddelen.

In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. Eén op de 9 kinderen gaat dagelijks zonder ontbijt naar school. Kinderen van Voedselbankgebruikers durven op hun verjaardag vaak niet naar school, omdat er niets te trakteren valt. Anno 2018 weerhouden trots en schaamte mensen er nog steeds van aan te kloppen bij de Voedselbank.

In de vijf jaren dat RTV Oost in actie kwam voor de Overijsselse voedselbanken ontstonden hartverwarmende initiatieven van particulieren, scholen, bekende en minder bekende Overijsselaars. Ruim 130 supermarkten stelden hun deuren open als inleverpunt, vrijwilligers hielpen met de verwerking van de producten en ook online konden voedselpakketten worden gedoneerd. In het recordjaar 2017 werd een opbrengst van maar liefst € 371.583,71 genoteerd.

RTV Oost-directeur Marcel Oude Wesselink kijkt tevreden terug op de afgelopen jaren. “Als RTV Oost staan we midden in de maatschappij, we voelen ons verbonden. Het is mooi dat we daar op deze manier invulling aan hebben kunnen geven. Met dank aan al die Overijsselaars die zich hierbij hebben aangesloten en hun hart hebben laten spreken”.

Ruud Gardenbroek, coördinator van de Overijsselse Voedselbanken, sluit zich hier graag bij aan. ‘De Overijsselse Voedselbanken hebben 5 jaar geweldige steun gehad van RTV Oost én van de ontelbare inwoners van Overijssel die bij onze inzamelingen gul hebben gegeven. Voor ons een grote stimulans om door te gaan met ons mooie werk!’.

1 REACTIE

  1. Belachelijk is dit, kinderen zonder ontbijt naar school, wat kost dat nu die paar boterhammen, maar ja als vader of moeder maar kan blijven roken en autorijden terwijl ze een duur telefoon abonnement hebben. Laten ze eens beginnen bij de bron. Loop eens hard de supermarkt voorbij en kijk eens rond bij de boeren, loop ook eens de kringloop binnen er is zoveel te besparen. en wat zit er in de voedsel pakketten? Spullen die niet van het eerste levensbelang zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.