Home / Nieuws / ‘Veiligheidsmaatregelen N35 gaan gewoon door’

‘Veiligheidsmaatregelen N35 gaan gewoon door’

RAALTE – Minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur kreeg vorige week dinsdag de opdracht om op korte termijn in beeld te brengen wanneer gestart kan worden met een onderzoek naar de realisatie van de verbreding van de N35 naar twee keer twee rijstroken en de kosten van deze zogenaamde Marsroute.

De gemeente Raalte is erg blij dat deze belangrijke stap nu gezet is. Wethouder Wout Wagenmans: “De samenwerking tussen de gedeputeerde, Provinciale Staten, de coalitie in de Tweede Kamer en natuurlijk de inzet van de diverse Plaatselijke Belangen en gemeenten werpt nu zijn vruchten af. We zijn erg blij dat er nu een verkenning komt.” De wethouder benadrukt wel dat deze verkenning niet betekent dat de Marsroute er binnen een paar jaar ligt. “We hebben het hier over realisatie van de Marsroute op middellange termijn. Dit houdt in dat er nog heel wat water door de IJssel stroomt voordat de plannen gerealiseerd zijn. 2030 is een realistisch jaartal om rekening mee te houden.”
Op dit moment werkt de gemeente Raalte samen met Rijkswaterstaat, de provincie Overijssel en de gemeenten Dalfsen en Hellendoorn aan het verbeteren van de verkeersveiligheid. De op handen zijnde verkenning naar de realisatie van de verbreding van de N35 verandert niets aan deze plannen. “Bijna dagelijks gebeuren er ongelukken op de N35, de situatie in onder andere Mariënheem is nijpend. Hier moet op korte termijn iets gedaan worden om te voorkomen dat er meer verkeersslachtoffers vallen. Daarom gaan de maatregelen die zorgen voor meer veiligheid op de N35 gewoon door”, aldus de wethouder.

Lees ook

College Olst-Wijhe wil OZB omhoog met 5 procent

Door extra middelen vanuit Rijk en gesprekken met inwoners jaarlijkse bezuinigingen acht ton lager OLST/WIJHE …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.