Home / Sallandcentraal / Unieke samenwerking voor landschapsonderhoud in Luttenberg

Unieke samenwerking voor landschapsonderhoud in Luttenberg

RAALTE – Stichting Groen Luttenberg, Stichting Kostbaar Salland en de gemeente Raalte hebben de handen ineen geslagen voor het herstel en beheer van landschapselementen in Luttenberg. Vorige week woensdag ondertekenden de drie partijen een financieringscontract voor de uitvoering van het onderhoud voor de komende 21 jaar.

Binnen Stichting Groen Luttenberg werken eigenaren van landschapselementen, zoals kleine bossen, houtwallen en singels, samen aan het onderhoud van het landschap in het buitengebied. Door samen te werken, kunnen ze het werk gezamenlijk aanbesteden en uit (laten) voeren. Deze samenwerking is uniek in de gemeente Raalte. Stichting Kostbaar Salland en de gemeente Raalte vergoeden samen 75 procent van de kosten. De eigenaren dragen de overige 25 procent. Dit betalen ze veelal middels het zelf uitvoeren van werkzaamheden.
Voor wethouder Wagenmans is de onderlinge samenwerking van groot belang: “Samenwerken voor het behoud en versterken van het landelijk gebied is van grote waarde, zeker met het oog op alle veranderingen die eraan zitten te komen.” Erwin Langkamp, Voorzitter van Stichting Groen Luttenberg, is ook erg blij met deze mooie impuls voor het Luttenbergse landschap. Voor Kostbaar Salland past deze versterking van het Sallandse landschap geheel in de doelstelling om minimaal 50 procent van de aanwezige landschapselementen in de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe en Deventer langjarig te beheren.

Lees ook

Het levenswerk van Frits Offenberg

Raaltenaar al vele jaren bezig om volledige geschiedenis van gemeente Raalte en inwoners te documenteren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.