Uitvoering sociale werkvoorziening door gemeente zelf zorgt voor kleinere tekorten

RAALTE – De gemeente Raalte is tevreden over het werk van Stichting Werk Raalte. Uitvoering van de sociale werkvoorziening door de gemeente zelf (onder de vlag van de stichting) levert onder de streep een veel kleiner tekort op dan vier jaar geleden, toen het traject nog werd uitbesteed. Dit blijkt uit de jaarrekeningen van de Stichting Werk Raalte over de jaren 2016 en 2017.

De stichting zorgt ervoor dat inwoners met een zogenoemde indicatie Wet Sociale Werkvoorziening werk dichtbij huis krijgen aangeboden. De sociale werkvoorziening werd voorheen uitbesteed aan Larcom, Sallcon en Wezo. Nu, na bijna drie jaar, blijkt dat het doel dat de Stichting Werk Raalte voor ogen had daadwerkelijk is bereikt.
Bij de Stichting werken ongeveer 190 medewerkers. Hiervan hebben er circa zeventig een beschutte arbeidsplaats, zestig werken in het groen bij de afdeling Beheer en Onderhoud van de gemeente Raalte en de overige medewerkers zijn gedetacheerd bij reguliere werkgevers. Grotendeels ondernemers in de gemeente Raalte.
Wethouder Jacques van Loevezijn: ”We zijn een gemeente met veel betrokken en sociale ondernemers. Ondernemers die mensen graag een kans geven. Deze bereidheid is één van de redenen waarom we het in 2016 aandurfden om zelf de sociale werkvoorziening uit te voeren. Door dit zelf lokaal te organiseren, zien we dat de tekorten op de sociale werkvoorziening veel kleiner zijn geworden. Kortom: Stichting Werk Raalte is op twee vlakken een succes. Meer mensen vinden een geschikte werkplek én de kosten hiervoor zijn lager.”
De uitvoering van de sociale werkvoorziening door de gemeente zelf heeft voordelen voor de medewerkers, zoals het werken in de buurt en één aanspreekpunt in een kleine organisatie. Ook brengt het lagere kosten met zich mee voor de uitvoering van de sociale werkvoorziening (SW). En dat was ook nodig. Het Rijk verstrekt gemeenten namelijk een steeds lagere bijdrage voor de uitvoering van de SW.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.