Uitvaartverzorger Bert Holtmaat draagt het stokje over

RAALTE – Bert Holtmaat van Monuta Holtmaat draagt met ingang van 1 maart 2019 zijn onderneming over aan Marja van der Wal. Hij stopt dan als uitvaartverzorger in de regio Raalte en Olst-Wijhe. Marja volgt eerst een opleiding en wordt tegelijkertijd ingewerkt, zodat zij een goede basis heeft.

Na 5,5 jaar als uitvaartverzorger in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe te hebben gewerkt, is voor Holtmaat het moment gekomen om samen met zijn vrouw Marian te gaan genieten van zijn oude dag. Sinds augustus 2013 is Holtmaat franchisenemer bij Monuta. Hierdoor werd persoonlijke en kleinschalige uitvaartverzorging gecombineerd met de zekerheid van een landelijk opererende organisatie. Marja van der Wal zet deze combinatie voort in dezelfde regio. Velen kennen Marja al, want ze is in veel organisaties en verenigingen actief.
“Ik heb al vele families tot volle tevredenheid bij mogen staan”, vertelt Holtmaat. “Als uitvaartverzorger vond ik het heel speciaal om in een moeilijke periode zo dicht bij mensen te mogen komen. De ervaring heeft mij geleerd dat uitvaartverzorger zijn meer is dan alleen een beroep. Mijn doel was om mensen tot steun te zijn en hen waar mogelijk te ontzorgen. Zo konden nabestaanden zich concentreren op het afscheid nemen. Keerzijde is dat ik van dichtbij heb ervaren, dat morgen ons niet beloofd is. Je moet dingen soms niet langer uitstellen, want ook heb ik de beperkingen van het ouder worden inmiddels ervaren. Dus laat ik dan nu stoppen en niet langer wachten met genieten.”
Tot 1 maart blijft de dienstverlening door Holtmaat vanzelfsprekend zoals die was. Omdat het huurcontract aan de Lifgerusstraat in Raalte moest worden opgezegd werkt Holtmaat de laatste maanden vanuit zijn woonhuis aan de Reiger 25 in Raalte. De bereikbaarheid blijft ongewijzigd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.