Tafeltennissers in Heino gekroond tot kampioen

Het eerste team van tafeltennisvereniging (TTV) Heino is glansrijk kampioen geworden op de laatste speeldag van de najaarscompetitie 2018. Voor het eerst in de Heinose tafeltennisgeschiedenis gaat het vlaggenschip van de club in de hoofdklasse spelen. Dit is de hoogste competitie in de regio Oost-Nederland.

Een prachtige prestatie van het team dat twee jaar terug drastisch verjongd werd en met veel inzet aan trainingsuren werd steeds meer zichtbaar dat er potentieel iets neer te zetten viel. Het hielp natuurlijk dat er een tiental leden overkwamen van Effect Mariënheem net rond die tijd waarmee de concurrentie, ook in de hogere teams en daarmee het trainingsplezier met sprongen vooruit ging. Voeg daarbij een paar jeugdige talenten die staan te dringen om bij de hoogste teams mee te doen en er is een ideaal plaatje. Jordi Mulder (nog maar 17 jaar) is als een komeet voorbij de vaak al grijze routiniers gevlogen om dit seizoen te debuteren in deze promotieklasse en gelijk al een winstpercentage neerzet van 70%. Dan is het overbodig te stellen dat zijn ontwikkeling nog lang niet hoeft te stoppen en dat die hoofdklasse voor hem precies op het goede moment komt.

Het was bepaald geen gelopen koers in die laatste wedstrijd. Heino voerde vooraf de ranglijst aan met slechts één punt voorsprong op De Veluwe en drie op De Brug uit Apeldoorn. En die laatste ploeg was vrijdagavond tegenstander van Heino in het tafeltenniscentrum Het Roekenest in Heino. De Brug moest dik winnen van Heino en het geluk hebben dat de Veluwe in de problemen zou komen in hun uitwedstrijd in Kampen. Arnout Kok, kopman van de Heinoërs, stelde dat het zaak was de eerste paar partijen te winnen van de Apeldoorners. Dat zou hen het zicht op het kampioenschap weghalen en mogelijk ook de motivatie om “tot het gaatje” door te gaan.

Makkelijk gezegd, de zenuwen speelden bij beide ploegen een rol natuurlijk. Jordi Mulder verloor de eerste twee sets van Dick Rusch, maar gooide vervolgens alle schroom van zich af om met drie gewonnen sets de partij naar zich toe te trekken. Ook de tweede speler, Paul Rouhof, had ook de nodige moeite in zijn spel te komen en het duurde tot in de vierde set voordat zijn spinners voor Roy Braam niet meer te keren waren. Arnout overkwam precies hetzelfde maar ook bij hem ging het gaandeweg beter zodat een 3-0 voorsprong genoteerd kon worden: De Brug was verder kansloos voor de titel. De Veluwe was wat traag met het vullen van de digitale score-app maar het Kampense tegenpunt werd met luid gejuich ontvangen.

Bij de score van 8-0 voor Heino kwam het bericht door dat de Veluwe een tweede tegenpunt moest toestaan en daarmee had Heino de titel binnen. Uiteindelijk werd de eindstand 9-1.

Half twaalf in de avond was het al geworden toen bestuurslid Jan Gosker de champagne liet aanrukken en het team feliciteerde met het behaalde kampioenschap. De stampvolle en gezellige kantine van de TTV vierde het feestje mee. Het drietal dat deze avond speelde werd compleet met vierde man Thom van den Eijkel, die de vrijaf-beurt had. Tegen twaalf uur kwam team 9 binnen van de uitwedstrijd tegen Hoonhorst, met ook de titel op zak. Ook zij werden natuurlijk even in het zonnetje gezet, toostend met champagne.

Maar het is bij TTV Heino helaas niet allemaal rozengeur, champagne en titels. De vorig seizoen omhoog gevallen vierde klassers duikelden dit seizoen weer uit de derde klasse terwijl twee andere teams met hakken over de sloot zich veilig hebben gespeeld. Het zijn geen rampen, een seizoen telt tien wedstrijden in zowel een voor- als najaars competitie en daarmee speelt ieder toch telkens op zijn eigen niveau: soms even iets hoger, soms even iets lager.

Tafeltennisvereniging Heino telt nu, inclusief recreanten, rond de 75 leden. Voor de sport tafeltennis geen kleine club, maar vergeleken met de buren, voetbalclub Heino, natuurlijk wel. Het geeft ook gemoedelijkheid, niet teveel regels, ons kent ons. Het verloop is dan ook minimaal, wat dan tot gevolg heeft dat het aantal zeventigers langzaam aan het oplopen is. Niet voor niets is de slogan van de club ’tafeltennis is voor de jeugd van 8 tot 80′ en wil het daarmee ook aan de weg timmeren. Bestuurslid Jan Gosker gaf al aan dat de club voornemens is de komende maanden plannen te maken om de jeugd naar de club te trekken: een snelle sport dat niet per se vraagt om super fysieke eigenschappen. Samen trainen (op dinsdag en / of donderdag) en in teamverband – als je dat wil, competitie spelen. Woensdagavond en maandagochtend slaan de recreanten een balletje mee, voor ieder niveau zijn er medestanders.

Behalve uit Heino komen er ook spelers uit Raalte, Mariënheem, Luttenberg en Lemelerveld. Op beide dagen zou de club graag nieuwe mensen willen verwelkomen. Voor alles staat: ook al begin je op het nulpunt, kunde volgt vanzelf en voor wie dat wil, er zijn trainers die je vooruit kunnen helpen. Voor zowel jeugd als recreanten geldt dat je zonder verplichtingen een maand mee mag draaien om eens te zien hoe het gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.