Succes voor Overijsselse marathonschaatsers

DRONTEN – Bij het gewestelijk kampioenschap marathon voor de gewesten Overijssel en Gelderland in Dronten, afgelopen vrijdag, heeft de Stokvisdennen wederom succes geboekt. De oudste deelnemers waren eerstejaars neo-senior en de medailles kwamen dit jaar uitsluitend van pupillen en junioren. Famke Minnee won zelfs bij de Gelderse dames als junior B2 en plaatste zich daarmee direct voor het NK B-junioren. Ook was er goud voor C2-junioren Mats ten Cate uit Gelderland en Loek van Vilsteren uit Overijssel. Zij plaatsten zich hierme en voor voor het NK marathon op 16 februari dat ook in Dronten gehouden wordt. Zilver was er voor B-pupillen Britt van der Linden en Luuk van de Pol en brons voor C1-junior Britt Bijker en C-pupil Jelle Kleinlugtenbeld, beiden wonend in Overijssel. Een vierde plaats voor Gelderse C-pupil Mette ten Cate en C1-junior Birte Tellegen, en voor neo-senior Anke Breunis uit Overijssel. Bij de heren eindigden de Stokvisdenners Joost Dekkers, Sybren Kemper, Hermen Velthuis en Quinten Meerveld in de achterhoede van het Overijsselse veld, op 14, 15, 16 en 18. Helaas werd het kampioenschap ook gekenmerkt door een aantal valpartijen, zoals van Kemper, Tellegen en Van Vilsteren. Van Vilsteren stond echter razendsnel op en kon zijn tegenstanders alsnog achter zich laten.