Succes voor actievoerders Ceintuurbaan

RAALTE – Wethouder Dennis Melenhorst heeft de bewoners van de Ceintuurbaan in Raalte beloofd om de verkeersveiligheid op hun straat het komende kwartaal mee te nemen in de tien belangrijkste verkeerskwesties. De bewoners protesteerden eerder dit jaar met hulp van SP Raalte tegen het snelle verkeer op hun straat. Zij willen dat hun straat een 30 km-gebied wordt.

“Dit moeten we vieren, het lijkt dat onze inspanning niet voor niets is geweest”, stelt Thomas, een van de actievoerders. Ook bewoner Theo Woesthuis is tevreden: “Dit is een groot succes! We hopen dat binnenkort iedereen veilig door onze straat kan fietsen.”
Han Reinders, voorzitter van Rohda Raalte is ook blij met de toezegging van de wethouder: “Onze jonge sporters moeten veilig naar ons terrein kunnen komen. Ik pleit voor een veilige Ceintuurbaan. Ik hoop dat de wethouder inziet dat het risico op dit moment te hoog is en er alles aan doet om de situatie op korte termijn te verbeteren.”
Lenka Shradda Pitrmanova van SP Raalte: “De Ceintuurbaan was een vergeten stukje Raalte, maar zal nu nooit meer onzichtbaar zijn. Wij blijven zij aan zij met de Ceintuurbaan-groep strijden voor veilig verkeer op en buiten de Ceintuurbaan.”