Stöppelkaters gaan definitief bouwen op MBI-terrein

RAALTE – “Het is niet niks wat we gaan doen”, zo omschreef voorzitter Roy Schulten het definitieve besluit van de Stöppelkaters om een nieuw onderkomen voor de Raalter carnavalsvereniging te bouwen op het oude MBI-terrein. Tijdens een extra ledenvergadering gingen de aanwezige leden unaniem akkoord met het voorstel van het bestuur. De verwachting is dat de nieuwe hal komend zomer of najaar klaar zal zijn. De bouwkosten worden voorlopig op 350.000 euro geraamd.

De extra ledenvergadering (in het huidige onderkomen nabij het station) was nodig omdat enkele weken geleden duidelijk werd dat het originele plan van de baan was. In dat eerste plan, waarover al meer dan een jaar gesproken werd, zouden de Stöppelkaters een ruimte van ongeveer 300 meter in de nieuwe hal gaan verhuren aan de Voedselbank Raalte en omstreken (die nu in de Boei 10 gevestigd is). Die gesprekken leverden uiteindelijk geen resultaat op en werden beëindigd.
Omdat het huidige onderkomen, in gebruik sinds 1995, sterk verouderd is, wil de carnavalsvereniging de nieuwbouw toch doorzetten, maar dan op eigen kracht. Op het MBI-terrein moet daarvoor komend jaar een hal van 1000 vierkante meter verrijzen. De grond is inmiddels bouwrijp gemaakt door de HMO (Herstructureringsmaatschappij Overijssel) die het hele braakliggende terrein (de oude MBI-gebouwen zijn gesloopt) een nieuwe bestemming wil geven.
De bouwkosten zijn nu met 350.000 euro iets lager dan de eerder geraamde 375.000 euro. Toen moest nog rekening worden gehouden met speciale eisen zoals een verzwaarde vloer en aparte stroomvoorziening voor de Voedselbank.

Leningen

Volgens penningmeester Ruud Marsman wordt in overleg met bouwbedrijf Gebroeders Meijer bekeken of die 3,5 ton nog iets omlaag kan. Voor de bouw brengen de Stöppelkaters zelf een ton in uit een eigen spaarpotje dat afgelopen jaren daarvoor gereserveerd is. De rest van het geld komt van renteloze leningen van eigen leden en Stichting Stöppelhaene (waarmee veel samengewerkt wordt), aangevuld met een rentedragende banklening. In de nieuwe hal zal een af te sluiten deel van ongeveer 300 meter verhuurd gaan worden. Volgens de afgegeven vergunning moeten die ruimte bestemd worden voor verenigingen of organisaties met een algemeen maatschappelijk doel.

Applaus

“We hebben nu al telefoontjes gehad van geïnteresseerde partijen. Daarom hebben we er alle vertrouwen in dat die verhuur gaat lukken. Met die huuropbrengst denken we in de nieuwe hal een verantwoorde en haalbare exploitatie mogelijk te kunnen maken”, zo konden Schulten en Marsman melden. De vele aanwezige leden steunden unaniem en met applaus het voorstel. Wel waren er nog enkele vragen over de sloopkosten van het huidige onderkomen bij het station en de garantstelling door de gemeente voor de banklening. “De gemeente steunt ons zo veel mogelijk, de HMO heeft de bouwgrond voor de hal al klaargemaakt en bouwbedrijf Gebroeders Meijer staat in de startblokken”, zo reageerden Marsman en Schulten.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.