Stichting Ouderenwerk Heino schenkt duofiets aan Het Wooldhuis

Al 30 jaar zet een grote groep vrijwilligers van de stichting Ouderenwerk Heino zich op meerdere gebieden in om het welzijn van ouderen te bevorderen. Zo wordt er bijvoorbeeld een bus en een personenauto voor aangepast vervoer ingezet en worden ouderen eenmaal per maand in de gelegenheid gesteld samen te eten. Tevens kan men gebruik maken van een biljart in woonzorgcentrum Het Wooldhuis in Heino en worden er cursussen gegeven in het computercafé van Het Wooldhuis.

Een ander heel mooi initiatief is de duofiets, die geparkeerd staat in het Wooldhuis. Bewoners die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, kunnen hier gebruik van maken. Dit is een driewieler (met elektrische hulpmotor) waarop een duopassagier kan mee fietsen. In de loop der jaren zijn er al heel wat kilometers met deze fiets afgelegd. Vaak komt er een verzoek van een bewoner om in de omgeving een rit te maken naar een plek waar men vroeger heeft gewoond of waaraan men bepaalde herinneringen heeft. Alleen al het naar buiten gaan is al een plezier op zich. De bewoners en medewerkers van locatie Het Wooldhuis van Zorgspectrum Het Zand zijn dan ook heel blij dat de Stichting Ouderenwerk de fiets nu aan het Wooldhuis heeft geschonken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.