Stichting Konijn in Nood houdt fakkeltocht door Raalte

RAALTE – Stichting Konijn in Nood houdt op zaterdag 15 december een fakkeltocht door Raalte. De demonstratie start bij het gemeentehuis en gaat onder andere langs de Albert Heijn en de Jumbo, winkels die konijnenvlees verkopen. Stichting Konijn in Nood wil een einde aan het verkoop van dit vlees.

Oprichter van de stichting is Peter Jansen, ook wel bekend als de Vegan Streaker. Hij was in het verleden als dierenactivist betrokken bij brandstichting en illegale bevrijdingsacties. De tocht langs de supermarkten wordt afgesloten bij de konijnenfokkerij van Mark Hendriks aan de Pleegsterdijk.
Het protest heeft een ingetogen en vreedzaam karakter, zo benadrukt Stichting Konijn in Nood. “We willen een organisatie zijn waar iedereen zich kan thuis voelen. Er wordt rekening gehouden met mensen die slecht ter been zijn. Er zal een volgauto mee rijden.”
Stichting Konijn in Nood is opgericht in 2011 en pleit voor een wettelijk verbod op het fokken van konijnen. Daarnaast wil de stichting zo veel mogelijk mensen overtuigen om konijnenvlees te boycotten en een verbod op verkoop van het vlees in supermarkten. Ook in 2015 demonstreerde Stichting Konijn in Nood al in Raalte. Foto: Johan Wolff

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.