Stem op het Goudhaentje 2018

.

RAALTE – Het online stembureau is geopend: sinds maandag 17 december kan er gestemd worden op één van de drie finalisten voor het Goudhaentje 2018. Wie wordt de opvolger van Endona Heeten, winnaar van het Goudhaentje 2017?

De finalisten zijn de Plaskerk Raalte, Luttenberg 700 en het Zelfregiecentrum Raalte. Zij zijn uit alle nominaties gekozen door juryleden Tamara Toering, Jan Viscaal, Sylvia van der Heide en Arnold Geerdink onder leiding van voorzitter burgemeester Martijn Dadema. De stem van het publiek weegt dit jaar even zwaar als het oordeel van de jury. Het Goudhaentje is dé prijs voor een initiatief uit de Gemeente Raalte dat bijdraagt aan inwonersparticipatie. De winnaar gaat naar huis met een cheque van 1.000 euro en een trofee, ontworpen door een Marije Gies van Magies Glas. De initiatieven die op de tweede en derde plaats eindigen gaan naar huis met respectievelijk 500 en 250 euro. Het geld vormt een positieve impuls voor de ontwikkeling van de initiatieven.
Jurylid Jan Viscaal: “De Plaskerk is een mooi voorbeeld van hoe je de kerk laagdrempelig kunt maken en hoe je een breed publiek aan kunt spreken. Zij hebben dit rondom de restauratie van de fresco’s op een mooie manier aangepakt.”. Sylvia van der Heide: “Het Zelfregiecentrum vind ik een mooie kanshebber, omdat ze openstaan voor de hele gemeenschap, maar tegelijkertijd ruimte bieden aan een kwetsbare doelgroep.” Volgens jurylid Arnold Geerdink is ook Luttenberg 700 jaar een goede kanshebber: ‘Er is ontzettend veel werk verzet door het hele dorp, met een prachtig resultaat, waarvan ook de komende jaren nog de vruchten worden geplukt.”

Stemmen kan tot woensdag 2 januari 2019 via staging2.raalte.nl/goudhaentje. De genomineerden stellen zich daar ook voor in een filmpje. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Raalte op donderdag 3 januari wordt de winnaar bekendgemaakt.

Meer foto's

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.