Sportclub Lemele neemt Bruchterveld vies bij de neus

BRUCHTERVELD – Terwijl vrijwel alle clubs op kerstreces zijn en klaar zijn met 2018, haalde sportclub Lemele in tegen Bruchterveld. Op sportpark Noppenweide in het grensdorp achter Hardenberg dreigde de jaarafsluiter uit te lopen op een geweldige zeperd. Van meet af aan wordt scherp en mannelijk gevoetbald en Thomas van Leusen is na iets meer dan een kwartier klaar voor dit jaar. De jonge vader geeft na een duel met Lesley op de Haar een zet. Niet handig. De reactie van Op de Haar is die van een stervende zwaan en doet het ergste vermoeden. Arbiter Maathuis is onder de indruk en stuurt Van Leusen naar de kleedkamer waar hij zijn zonden mag overdenken. Het team van Werner Pluim is even van slag. Ruan Weelink het minst. De even solide als betrouwbare sluitpost moet enkele keren dringend zijn moed, durf en kwaliteiten aanspreken om de bezoekers te behoeden voor grotere schade. Na de thee zijn de Zandeinde-bewoners weer zichzelf. De strijd komt in evenwicht. Lemele geeft weinig weg en houdt het potdicht. Aan de andere kant wordt weinig gecreëerd, het is vooral tegenhouden en de nadelige, maar krappe marge niet verder laten oplopen. Valt niet mee, mannetje minder. Hans Blikman, hadden we hem al genoemd? Nog niet, maar de invaller laat in de absolute slotfase de Derbystar fataal voor de thuisclub van de plaat ketsen. 1-1 en het wordt mooier. Steven Warmelink is na een paar weekjes absentie weer van de partij en mag zich na een seintje van de kant bemoeien met een corner mee. Alleen al de opmars en de aanwezigheid van de kopsterke ‘oude krijger’ zorgt voor zoveel onrust bij de thuisclub dat de bal vanuit een corner en via de kluts in eigen doel wordt gewerkt. 1-2. Drie punten voor Lemele, na meer dan een uur ballen met een mannetje minder. Zwaarbevochten? Welzeker, maar dàt zijn vaak de lekkerste potjes.

Stand 4D: HTC 11-29, DKB 11-23, Kampen 11-20 (32-24), Wijthmen 11-20 (24-18), Daarlerveen 11-19 (34-17), Lemele 11-19 (23-16), Dieze West 10-15, Bruchterveld 11-15 (24-24), Wilsum 11-15 (19-25), ’s Heerenbroek 10-13, SVV ’56 10-5, MVV ’69 13-3 en Daarle 11-1.

Tekst: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.