Sportclub Lemele met de schrik vrij tegen SVV ‘56

Lemele speelde zaterdag stroef, maar pakte toch de volle winst tegen laagvlieger SVV ’56. Qua veldspel waren de bezoekers uit Sibculo niks minder, maar de thuisclub was iets effectiever, een doelpuntje verschil om precies te zijn.

Tekst: Willem Lampe

Dat Jorden Abel, oefenmeester in dienst van SVV ’56 na afloop baalde was een teken aan de wand, net als de smeekbede van de toeschouwers langs de kant, die bij arbiter Antoon Koopmans steeds nadrukkelijker aandrongen op het laatste fluitsignaal.

Er stonden nog maar 25 seconden op het elektronische scorebord of er was al gescoord, of niet? Heel SVV ’56 zag dat de kopbal van Patrick Withaar de lijn had gepasseerd en schreeuwde om een doelpunt. Grensrechter Hendrie Holsappel hield de vlag omlaag en langs de kant werden lachend denkbeeldige vierkantjes gemaakt, maar helaas geen VAR in Lemele. De gasten maakten het de thuisclub lastig en zaten er fel op. Er werd zogezegd met het hart gespeeld, Lemele had er moeite mee. Maar wat is de ploeg van Werner Pluim dodelijk in de omschakeling. Aanval onderbroken, hoef er onder en rennen maar, de eerste keer dat Remon Kleinlugtenbeld door de oranje afweer brak was het bingo. Beetje mazzel doordat de baan van het schot veranderd werd, maar een kniesoor die daar over zeurt.

De Sibculoërs pikken iets voor rust weer aan als René Hendriks een vrije trap achter Ruan Weelink poeiert. “Eindelijk loon naar werken”, verzucht Abel langs de kant en hij heeft gelijk, maar krijgt aansluitend de deksel op de neus. Kleinlugtenbeld schakelt met een kort tikje vanuit een vrije trap Yoran Bakhuis in en die ziet Robin Schoenmaker instormen. Binnenkantje voet en 2-1. Na de thee valt de 3-1. Bart Marsman geeft het schot van Damien Dijk voor alle zekerheid een tikje mee en dat is fataal. Buitenspel. Halverwege het tweede bedrijf valt alsnog de 3-1 als Kleinlugtenbeld met zijn sensitieve rechter doelman Nick van Ballengooijen verslaat met een juweel van een lob.

Abel wisselt aanvallend en stuurt extra mankracht naar het front. Zijn blufpoker betaalt zich uit als Robin Schoenmaker zich verslikt. Niek van Dijk ontfutselt hem de bal en schiet onberispelijk in. 3-2. Abel stuwt zijn mensen verbaal naar voren. Collega Werner Pluim predikt rust en hamert op de organisatie. En dan, met de 90 al minutenlang op de klok blaast Koopmans de confrontatie af. Kreten van opluchting en inderdaad het zat niet tegen. In de voetballerij krijg je niet altijd wat je toekomt, anders was dit duel uitgelopen op een remise, maar daar heeft Lemele vanzelfsprekend maling aan.

Stand 4D: HTC 9-23, DKB 10-22, Kampen 9-17, Lemele 8-16, Daarlerveen 10-16, Bruchterveld 8-15, Wijthmen 9-14, Dieze West 9-12, Wilsum 9-11, ’s Heerenbroek 9-10, SVV ’56 9-5, MVV ’69 11-3 en Daarle 10-1.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.