Sfeervol kerstconcert Polyhymnia

LEMELERVELD – In het zowel van binnen als van buiten witgekleurde Hofje van Buisman in Lemelerveld, vond zondag 16 december het kerstconcert van de fanfare van muziekvereniging Polyhymnia plaats. De eerste sneeuwval van deze winter maakte deze zondag extra magisch, en zorgde al bij aanvang voor een warme kerstsfeer. Om die sfeer nog iets aan te dikken, brandden er kleine vuurkorfjes bij de ingang van ’t Hofje.

Na het publiek te hebben ingepalmd met sfeerimpressies, was het om 11.00 uur tijd om serieuze muzikale inspanningen te doen, al bevatten de toelichtingen van Marcel Veltjen tussendoor natuurlijk een (licht) ironische toon. De in het zwart geklede fanfareleden zouden maar liefst elf nummers gaan spelen, waarvan de laatste een toegift was – maar dat werd al voortijdig bekend gemaakt door Marcel. Met zoveel nummers voor de boeg, was een koffiepauze in het midden ingepland om de muzikanten even op adem te laten komen. Op het programma stonden bekende en onbekende nummers.
Zo werden onder andere ‘the little drummer boy’ en het sprookjesachtige ‘winter wonderland’ ten gehore gebracht, alsook het minder bekende ‘Polish Christmas Music’ – want er komt veel kerstmuziek uit Polen, zo leerden we zondag.
Na te eindigen met als toegift ‘Jingle Bells’ kon de fanfare een staande ovatie in ontvangst nemen.
Toegang tot het kerstconcert was gratis, maar het publiek, dat duidelijk van het kerstconcert had genoten, deed gulle donaties.

Foto: Hans Heerink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.