Sfeer, muziek en theater tijdens Kerstmarkt Wijhe

WIJHE – Op zaterdagavond 15 december staat het centrum van Wijhe weer in het teken van de jaarlijkse Kerstmarkt. Daarbij is wederom een grote rol weggelegd voor leerlingen van de Cappellenborg. Zij voeren in samenwerking met de Zwolse theatergroep de Jonge Honden drie keer het stuk De Rattenvanger op. De Wijhese Kerstmarkt duurt van 18.00 tot 21.00 uur.

‘De Rattenvanger’ is te zien om 18.15, 19.15 en 20.15 uur op het kerkplein bij de Nicolaaskerk. Het is één van de vele activiteiten op de populaire kerstmarkt die staat opgesteld in de sfeervol verlichte Langstraat met de Nicolaaskerk als stralend middelpunt. Daar staat ook een wensboom waarin iedereen een persoonlijke wens kan hangen. Bij de ongeveer vijftig kramen in het centrum worden kerst-gerelateerde producten aangeboden.
Er staan her en der vuurkorven opgesteld, waarbij midwinterhoornblazers hun karakteristieke geluid laten horen. Muziekgroep Salland zorgt buiten op diverse locaties voor muziek. Als vanouds staat naast de Nicolaaskerk een kerststal met een aantal aaibare dieren. Voor de kinderen is er een kaarsenmakerij.
Vrouwenvereniging Passage neemt haar vertrouwde plek bij de Waag weer in om bezoekers te laten genieten van versgebakken kniepertjes. Ook elders in de straat valt genoeg te eten en te drinken, waaronder snert, worst, oliebollen, glühwein en andere lekkernijen. Om even lekker op te warmen, kan men terecht in de Nicolaaskerk waar de hele avond diverse optredens zijn van koren en muziekgezelschappen. Tevens is er orgelspel, een verhalenverteller en treden kinderdansgroepen op. Bezoekers van de kerstmarkt kunnen er elk moment binnenlopen en weer vertrekken wanneer ze dat willen.

De organisatie is in handen van Gastvrij Wijhe, Toerist Info Olst-Wijhe en vele vrijwilligers. .

Programma Nicolaaskerk

18.00 uur Orgelspel
18.10 uur Dansgroep van kinderen Ellen Dansé
18.25 uur Verhalenverteller Hennie Fiet
18.35 uur Orgelspel en samenzang
18.40 uur Interval
19.05 uur Orgelspel en samenzang.
19.10 uur Sallands vrouwenkoor
19.40 uur Orgelspel
19.50 uur Wijhese Harmonie
20.25 uur Orgelspel
20.35 uur Fitis

Foto: Jan Amse

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.