Home / Sallandcentraal / Schade voor project Maria-Oord na vondst olietank lijkt mee te vallen

Schade voor project Maria-Oord na vondst olietank lijkt mee te vallen

LUTTENBERG – De schade voor Stichting LuttenbergWoont na de vondst van een oude olietank onder de grond bij Maria-Oord lijkt mee te vallen. Herman Holtmaat, bestuurslid van de stichting, meldde vorige week op Facebook te vrezen voor weken tijdsverlies en tienduizenden euro’s schade.

De grond is echter niet vervuild, zo heeft een onderzoek uitgewezen, en hoeft dus ook gesaneerd te worden. De tank is vorige week verwijderd. Stichting LuttenbergWoont coördineert de vernieuwbouw van Maria-Oord. Het voormalige verzorgingshuis wordt momenteel omgebouwd tot een woonlocatie die plaats gaat bieden aan elf huurappartementen. Achter Maria-Oord wordt ook nog een groot woonblok gebouwd met acht koopappartementen. De koopappartementen hebben allemaal een eigenaar gevonden. Voor de huurappartementen bestaat inmiddels een wachtlijst.
De tank bevatte nog een beetje olie. Die werd vroeger vermoedelijk gebruikt voor de verwarming van Maria-Oord. “We wisten er niet van”, stelt Holtmaat. “Ook de vorige eigenaar niet.” Ook qua tijd lopen de plannen nauwelijks vertraging op. De werkzaamheden konden gewoon verder gaan. Alleen het betreffende stukje grond moest even met rust gelaten worden. “In feite is er nauwelijks vertraging”, meldt Holtmaat.
Het is de bedoeling dat de koopappartementen in februari worden opgeleverd; de huurappartementen in mei.

Lees ook

Drie Raaltenaren vast na tonen nepwapen bij de Leeren Lampe

RAALTE – Bij de Leeren Lampe in Raalte zijn in de nacht van zondag op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.