Ruim zeven ton naar cultuur, natuur en wetenschap in Overijssel

REGIO – Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft dit jaar 260 projecten op gebied van cultuur, natuur en wetenschap financieel ondersteunt. Hiermee ging 715.870 euro naar verschillende Overijsselse projecten en investeringen in de sectoren muziek, theater, beeldende kunst, geschiedenis en letteren, monumentenzorg, wetenschap en natuur. Dit geld was onder meer afkomstig van de Lotto en de BankGiro ­Lote­rij, donaties, Fondsen op Naam en de Anjeractie.

Zowel grootschalige als kleine projecten/investeringen konden op een bijdrage rekenen. Zo kreeg de Stichting Cultuurnetwerk Gemeente Hellendoorn 10.000 euro voor de muziektheaterproductie ‘De Slag om de Nijverdalse textiel’ en het Vocaal Ensemble Rijssen 300 euro voor de aankoop van bladmuziek. Het Sallandse vrouwenkoor mocht 1000 euro in ontvangst nemen. Ook de bibliotheek Salland kreeg 500 euro voor het Literatuurfestival in de bibliotheek van Wijhe.

Fondsen op Naam

De bijdragen werden mede uit verschillende Fondsen op Naam toegekend. Vooral het Fonds Kleine Culturele Initiatieven Provincie Overijssel (KCIPO), het Stadsfonds Almelo en het Cultuurfonds Kampen werden veelvuldig aangesproken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.