Rick Evers: Opiumwet

Ineens was ie gewoon dicht. Het Turkse-pizza-zaakje. Míjn favoriete Turkse-pizza-zaakje. Gesloten op last van de Opiumwet. Dat verwacht je toch niet? Zulke aardige jongens. Zulke lekkere pizza’s.
Ik heb die van Lidl ook wel eens geprobeerd. Van die dunne diepvriesdingen. Beetje knoflooksaus erop. Geraspte kaas. En hup in de oven. Het zag er bijna hetzelfde uit. Maar toen de oven piepte en ik een hap nam, had ik toch het gevoel dat de kartonnen doos er nog omheen zat. En daarom was ik zo gek op die Turkse pizza’s van de Turk.
De Opiumwet. Dan weet je het wel. Dan gaat het altijd over de zogenoemde drugsgerelateerde activiteiten. Waarschijnlijk hadden mijn Turkse pizzabakkers een handeltje ‘on the side’. In het magazijntje achter de oven, waarvan ik altijd dacht dat het daar vol lag met authentieke Turkse ingrediënten, stond het waarschijnlijk groen van de plantjes.
Ik heb er nooit wat van gemerkt. Is dat gek? Ik weet het niet. Ze waren altijd wel opvallend aardig, die jongens. Maar ik ben wel eens op vakantie geweest naar Turkije en daar was ook iedereen opvallend aardig. En ik neem aan dat ze bij dat all inclusive hotel niet de hele kelder vol hadden staat met wietplanten. Kortom, aardig zijn zegt verdomd weinig over een mogelijke overtreding van de Opiumwet.
Ergens snap ik het ook wel. Dat lucratieve extra handeltje. Één euro vijftig. Dat betaalde ik altijd voor een Turkse pizza. Geen geld natuurlijk. Voor het driedubbele zou ik ze ook kopen. En ik kwam er eigenlijk ook te weinig. Dus is het ook een beetje mijn schuld. Jongens, mochten jullie weer eens open gaan, stop dan met die plantjes. Ik zal vaker langskomen. Beloofd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.