Rick Evers: Aardappels en rozemarijn

Het is niet zo dat onze vrouwen niet welkom zijn. Maar op een of andere manier voelen ze zich gewoon niet zo thuis op ons jaarlijkse bvv-vriendenfeestje. De b staat voor bokbier, de v voor vinyl en de andere v natuurlijk voor vlees. Met name dat laatste is inmiddels een beetje uit de hand gelopen.

Op het menu stond: côte du boeuf, lamsrack, spare ribs, buikspek en rollade. In onze whatsappgroep leefden we al weken toe naar deze avond. Met berichten als: “hoeveel ossen moet ik meenemen?” en: “we zullen die côte du boeuf eens even een lesje leren”. Uiteindelijk bleken we met negen man zo’n vijf kilo vlees te hebben. Ik hoop niet dat Marianne Thieme meeleest.

Al dat lekkers moest natuurlijk buiten op de barbecue klaargemaakt worden. Drie xl-barbecues waarvan eentje de naam ’the beast’ draagt draaiden op volle toeren. Ondertussen schalde muziek van BZN, Creedence en Metallica door de speakers en proefden we bokbiertjes met namen als Bokkelul en Sexy Motherbocker. Twee elektrische heaters en een buitenkachel hielden ons warm.

De volgende dag las ik een bericht van het Voedingscentrum waarin mannen worden opgeroepen om minder vlees te eten. “Vlees eten schijnt toch vooral een mannendingetje te zijn. Dat komt door het stoere imago en dat moet maar eens afgelopen zijn”, aldus het Voedingscentrum. “Misschien is het binnenkort wel stoer als een man een wokpan in huis heeft om een vegetarische maaltijd te wokken.”

Ik weet niet of het in goede aarde valt als ik in onze vriendengroep een bokbier, vinyl en wok-feestje organiseer. Sterker nog, ik vermoed dat er zeker vijf gaan huilen als we ’the beast’ inruilen voor een wokpan. Overigens hadden we niet alleen hompen vlees hoor. Er was ook een schaaltje aardappels voor de liefhebbers. En er lag een takje rozemarijn op het vlees. Telt dat ook?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.