Reko Raalte viert 50-jarig bestaan met open dag

RAALTE – Reko Raalte viert in het weekend van 4 tot en met 7 januari haar 50-jarig bestaan. Op zondag 6 januari wordt er een open dag georganiseerd, waarbij iedereen welkom is om kennis te maken met de verschillende disciplines binnen het bedrijf. Je komt de groene vrachtwagens overal tegen, maar Reko doet veel meer en dat willen de medewerkers graag laten zien.

De uitgangspunten zijn al een halve eeuw hetzelfde. Directeur Vincent Reinders, de tweede generatie aan het roer van het familiebedrijf, somt ze moeiteloos op: “Het draait om goed werk afleveren, zorgen dat je betrouwbaar en flexibel bent, werken met marktconforme prijzen en altijd meedenken met de klant. Dit verlangen wij ook van onze medewerkers. Samen hebben we dit bedrijf laten groeien. Iedereen die hier werkt of gewerkt heeft, heeft zijn steentje bijgedragen en we mogen trots zijn op wat we bereikt hebben.”

Natuurlijk is er ook veel veranderd in deze halve eeuw. In 1969 begon Reko met acht medewerkers. Het bedrijf hield zich voornamelijk bezig met wegenbouw, zandwinning en sloopwerk in een straal van enkele kilometers rond Raalte. Na de verhuizing in de jaren 80 van het oude pand naast de melkfabriek naar de Heesweg bleef Reko zich door ontwikkelen, waardoor ook het personeelsbestand meegroeide. De capaciteit op de Heesweg werd hierdoor te klein en Reko verhuisde naar de Overkampsweg. Mede dankzij de verhuizing kan Reko zich blijven aanpassen aan de hedendaagse behoeftes van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

“Het feit dat je 50 jaar bestaat is natuurlijk op zich geen enkele garantie voor de toekomst”, stelt Vincent. “Je zult als ondernemer moeten blijven investeren en goed werk moeten blijven leveren met vakbekwame mensen. Daarvoor is een goede samenwerking met betrokken partijen belangrijk van gemeentes, bouwbedrijven en leveranciers. Elke schakel in het proces moet kloppen, iedere keer weer.”

De open dag op 6 januari duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur. Het bedrijf is te vinden aan de Overkampsweg 21 in Raalte.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.