Raalte start onderzoek naar tevredenheid dienstverlening

RAALTE – De gemeente Raalte doet weer mee aan het landelijke onderzoek ‘Waar Staat Je Gemeente’. Dit onderzoek, dat eens in de twee jaar gehouden wordt, neemt de gemeentelijke dienstverlening onder de loep. Denk daarbij aan thema’s als het woon- en leefklimaat, de relatie inwoner/gemeente, en zorg en welzijn. 2.100 inwoners uit de gemeente Raalte krijgen een vragenlijst in de bus met een uitnodigingsbrief om deel te nemen.

De antwoorden worden anoniem verwerkt. De resultaten zijn naar verwachting begin januari bekend. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het onafhankelijke onderzoeksbureau Moventem. “Met dit onderzoek willen we onze prestaties meten in de tijd en vergelijken met andere gemeenten. De resultaten nemen we zeer serieus en gebruiken we om onze dienstverlening verder te verbeteren”, aldus burgemeester Martijn Dadema.
Het onderzoek bestaat uit een schriftelijke vragenlijst, die de deelnemers ook digitaal kunnen invullen. Ook is een aantal weken een enquêteur in de publiekshal aanwezig om minimaal honderd bezoekers naar hun ervaringen met de gemeentelijke dienstverlening te vragen.

Roalter Akkoord

Twee jaar geleden scoorde Raalte gemiddeld een ruime voldoende in de enquête. “We weken niet veel af van vergelijkbare gemeenten”, stelt Dadema. “Soms scoorden we boven het gemiddelde, soms eronder.” Raalte heeft de laatste jaren hard gewerkt aan het verbeteren van de dienstverlening en is dus erg nieuwsgierig naar de resultaten. “We hebben de bouwvergunningaanvraag versimpeld, bieden meer diensten digitaal aan en hebben ook flink geïnvesteerd in de dienstverlening aan ondernemers.”
Raalte laat het onderzoek ook uitbreiden met enkele gemeentegerichte vragen. Zo wil de gemeente weten wat de bevolking vindt van het Roalter Akkoord en of er behoefte is aan een permanent inwonerspanel. De vorige keer werden circa 1.800 inwoners benaderd voor het onderzoek. Ditmaal driehonderd meer. “De intentie is om van 25 procent van de inwoners een reactie te krijgen. De vorige keer scoorden we hoger. Nu gaan we dus voor 525 reacties of meer.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.