Punt achter fietstocht Salland d’HuZes

HEINO – Na tien edities is er een einde gekomen aan de fietstocht Salland d’HuZes. Met de tocht vanuit Heino werd geld ingezameld voor het KWF en andere goede doelen. Een van de redenen om te stoppen, is de tegenvallende deelname eerder dit jaar. “De chemie is er naar ons idee in deze opzet dan ook uit”, zo meldt Team Salland d’HuZes. Maar ook zijn er meerdere leden van het organiserende team weggevallen. Team Salland d’Huzes sluit echter niet uit dat er onder de naam Salland d’HuZes in de toekomst andere initiatieven zullen plaatsvinden.

De afgelopen jaren is met de verschillende activiteiten van Team Salland d’HuZes naar schatting zo’n 500.000 euro binnen gehaald voor onderzoek naar kanker. “Onze intentie was altijd het nabootsen van de echte Alpe d’HuZes, die jaarlijks in Frankrijk verreden wordt. Daar is het de uitdaging om zes keer de Alpe d’Huez te beklimmen met de fiets, om zodoende veel geld te genereren voor het KWF. Wij deden dat op onze manier in Heino door zes keer een rondje van 14,5 km te fietsen. Hierin opgenomen de Lemelerberg. Voor Sallandse begrippen een mooie en serieuze kuitenbijter! Sommigen bestempelden dit als saai, hoewel wij ons telkens in de slogan van de Alpe d’HuZes konden herkennen (Opgeven is geen optie, red.) en deze wisten te waarderen. Het motiveerde ons enorm.”
Team Salland d’HuZes nam zelf ook zeven keer deel aan de Alpe d’HuZes.

Een mooi bedrag

Een andere reden om te stoppen is het groeiende aantal evenementen waarmee geld wordt ingezameld voor goede doelen. “Daardoor hebben velen een keuze moeten maken, waarvoor ze zich in willen zetten, dan wel waaraan deel te nemen.”
Salland d’HuZes heeft naast het KWF de laatste jaren ook andere doelen en initiatieven ondersteund, zoals: de Bergentocht (onderzoek hersentumor), het Diabetesfonds, Red Horse Company (steun op de Filippijnen), de Zonnebloem (duofiets Wooldhuis), de Strijd van Salland (onderzoek hersentumoren), EHBO Heino, de Samenloop voor Hoop Raalte, stichting LEF, Fietsen voor Gina, de Nierstichting en Serious Request.
Op de rekening van Salland d’HuZes staat nog een mooi bedrag. De helft gaat naar het KWF, via Team Suukerbiet uit Lemelerveld, zij hebben jaren de Salland d’HuZes ondersteund met mankracht (verkeersregelaars) op het parcours. Dit team zal in 2019 ook weer deelnemen aan de Alpe d’HuZes. Ook het plaatselijke team dat zich gaat inzetten om de ziekte MS (Mulitple Sclerose) onder de aandacht te brengen, zal meedelen. Zij gaan naar Frankrijk om daar de Mont Ventoux te beklimmen. En als laatste zal de Heinose organisatie de Strijd van Salland een deel tegemoet kunnen zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.